Το Σάββατο 11 Μαΐου, ο σεφ, Γιάννης Λουκάκος, μάς διδάσκει το μπρεζέ. Πρόκειται για το μαγείρεμα ενός τροφίμου, σε σκεπασμένο σκεύος και χαμηλή θερμοκρασία με τη χρήση ενός ή περισσότερων υγρών (π.χ. νερό, ζωμός, κρασί) καθώς και αρωματικών λαχανικών.
Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να μαλακώσουμε σκληρά τρόφιμα, καθώς και ότι το φαγητό διατηρεί όλη τη νοστιμιά του αφού μαγειρεύεται στο ζωμό του.
Μετά από τη διδασκαλία του μπρεζέ, ο Dr. Cook μαγειρεύει αρνίσιο μπούτι φρικασέ με αγκινάρες, σελινόριζα και σέσκουλα, ενώ οι μαθητές του ετοιμάζουν μοσχάρι μπρεζέ με πουρέ πατάτας, αρακά και καρότο και σουπιές μαγειρευτές με χόρτα, λεμόνι και κάππαρη.
Το μάθημα ολοκληρώνεται με τσίζκεικ Νέας Υόρκης με σάλτσα από φράουλες.
«Dr. Cook» με τον Γιάννη Λουκάκο, το Σάββατο 11 Μαΐου στις 21:15.