«Σημασία έχει πάνω από όλα η παροχή ποιοτικής ενημέρωσης από τη δημόσια τηλεόραση», απαντά η Έλλη Στάη στην ερώτηση του «Έθνους» αν αισθάνεται δικαιωμένη με την εξέλιξη της ανανέωσης της θητείας της.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ φαίνεται ότι έχει διαγράψει την γκρίζα περίοδο κατά την οποία απομακρύνθηκε για 15 ημέρες από το πλατό. Η ίδια, πάντως, δηλώνει στο «Εθνος» ότι έχει βάλει ένα δημιουργικό «Χ» στη δυσάρεστη ιστορία του Οκτωβρίου και, όπως όλα δείχνουν, η από τετραμήνου κρίση έχει αποσοβηθεί.

Και εξηγεί: «Η δημόσια τηλεόραση έχει έναν ρόλο ισχυρό και είναι πολύ σημαντικός: Να ενημερώνει τον Ελληνα πολίτη και να παράγει με δημιουργικό τρόπο υψηλής ποιότητας ενημερωτικό προϊόν. Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση και έχω την πεποίθηση ότι κάθε εμπόδιο πρέπει να ξεπερνιέται. Οι όποιες αντιθέσεις και διαφωνίες πρέπει να παραμερίζονται και οι κραδασμοί να απορροφώνται μπροστά στον ύψιστο στόχο της ποιοτικής ενημέρωσης.

Μάλιστα ειδικά στην ΕΡΤ τα πρόσωπα που καλούνται να συνεργαστούν οφείλουν να συνυπάρχουν. Προσωπικά δεν με αφορούν τα πρόσωπα και οι παρελθούσες διαφωνίες», σημειώνει η Ελλη Στάη και δηλώνει: «Βάζω ένα “Χ” και προχωράω. Σημασία έχει να έχουμε ένα ποιοτικό και δημιουργικό αποτέλεσμα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσω να εργάζομαι τόσο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων όσο και στην εκπομπή “Netweek”.

Ο ρόλος του παρουσιαστή είναι να συγκεντρώνει όλες τις απόψεις, ενώ η παρέμβασή του και η πεμπτουσία της παρουσίας του συνίσταται στην ικανότητά του να φιλοξενεί όλες τις απόψεις και τα πρόσωπα που τις εκφέρουν. Ελπίζω ότι όλοι μαζί θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε τον επόμενο χρόνο ειρηνικά και δημιουργικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η σύμβαση της Ελλης Στάη έληγε κανονικά στις 7/2/2013, ενώ η ανανέωσή της γίνεται στο μοντέλο της εργασιακής σχέσης με σύμβαση Προσωπικού Ειδικών Θέσεων. Υπάρχει και μια διαφοροποίηση στη μέχρι σήμερα παρουσία της στο δελτίο. Θα το παρουσιάζει από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη και το δίδυμο του weekend (Κ, Τσουρός και Αντ. Παρασκευοπούλου) θα καλύπτει την 5η μέρα.