Διαβάστε σήμερα στο ΧΡΗΜΑ plus θέματα που θα συζητηθούν…

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Όρους-ψυχρολουσία επέβαλε η τρόικα για τις μετατρέψιμες ομολογίες: πώς τα CoCo’s μετατρέπονται σε δαμόκλειο σπάθη για τραπεζίτες και ιδιώτες μετόχους. Σε αυξήσεις κεφαλαίου-μαμούθ υποχρεώνονται Εθνική/Eurobank και Πειραιώς, σε καλύτερη θέση η Alpha. Ανησυχία για τη συμμετοχή των επενδυτών. Γιατί τα δισεκατομμύρια της ανακεφαλαιοποίησης θα φθάσουν με το… σταγονόμετρο σε επιχειρήσεις-νοικοκυριά.

ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΝΤΕΡ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
«Χτένισμα» χρέους μέσω μείωσης επιτοκίων ετοιμάζεται να αποδεχθεί το Βερολίνο, αλλά εμμένει στην άρνηση διαγραφής έστω και ενός ευρώ από το κεφάλαιο. Στυλώνει τα πόδια το ΔΝΤ, κάνοντας ορατή την αδυναμία λήψης τελικών αποφάσεων και στο Eurogroup της Τρίτης. Επικίνδυνη για την Ελλάδα μια «λύση» βασισμένη σε ημίμετρα.

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΔΝΤ ΕΑΝ…
Σε ένα οριακό παιχνίδι με την τύχη της Ελλάδας έχουν εμπλακεί οι διεθνείς πιστωτές της χώρας: η ανοικτή πλέον σύγκρουση της Γερμανίας με το ΔΝΤ για την απολύτως αναγκαία διαγραφή ελληνικού χρέους εξακολουθεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις για το ελληνικό πρόβλημα.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟ 1 ΔΙΣ.
Τα σκληρά μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων ψηφίσθηκαν και τώρα παίρνουν σειρά τα φορολογικά μέτρα, από τα οποία θα προκύψουν επιπλέον έσοδα 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Μνημόνιο. Τρεις κλίμακες φορολογίας για τα φυσικά πρόσωπα (21%, 35% και 45%) και συντελεστή 26% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενος με εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 35% άνω των 50.000 ευρώ προβλέπει η συμφωνία με την Τρόικα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του «ΧΡΗΜΑ plus».

ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ «ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»;
Εντός συνόρων ελάχιστοι τολμούν να εξυμνήσουν ανοικτά τις «αρετές» της επιστροφής στη δραχμή, ωστόσο σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, και γράφηκαν σε έγκυρη κυριακάτικη εφημερίδα, ακόμη και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος –σε στιγμή… αδυναμίας και σε κλειστό κύκλο– εκφράστηκε ασυγκράτητα υπέρ της δραχμής!

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η αγορά επιβεβαιώνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ότι η τριπλή συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ-COSCO-Hewlett Packard αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από χαμηλό ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον, επισημαίνοντας βέβαια τον κομβικής σημασίας ρόλο των Κινέζων στην επιλογή του Πειραιά από την HP.

Και στο ένθετο «ΠαραγωΓΗ»:
– ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΕΡΝΕΙ 18 ΜΕΤΡΑ-ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
– ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ: 5 ΛΕΠΤΑ Η ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ!
– ΤΟ ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ