Διαβάστε σήμερα στο ΧΡΗΜΑ plus θέματα που θα συζητηθούν…

«ΕΚΒΙΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ»
Μήνυμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, που θέλει «σύγκρουση τώρα» με τη Γερμανίδα καγκελάριο, προκειμένου να επιτευχθεί συνολική λύση στο πρόβλημα χρέους! «Μην δεχθείτε τη δόση, αν δεν γίνει ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος», προτρέπει η Ουάσιγκτον την Αθήνα. Απομονώνονται πολιτικά οι Γερμανοί, ευνοϊκή μετατόπιση θέσεων από Κομισιόν, πίεση από ΕΚΤ, έμμεσα μηνύματα δυσφορίας από τον Ομπάμα. Σηκώνει και άλλο τον… πήχη η Τρόικα για την τελική συμφωνία, με απαιτήσεις πολιτικά απαγορευτικές για την τρικομματική κυβέρνηση.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3: ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι ανατροπές που φέρνει στη ζωή μας το Μνημόνιο 3: τί αλλάζει για τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τί χάνουν συνταξιούχοι και μισθωτοί, πώς διαμορφώνονται οι βασικοί μισθοί στα ειδικά μισθολόγια.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ
Πλήρη επιτροπεία, εκτός από τα μέτρα που ψηφίστηκαν οριακά στη Βουλή, ζητούν τώρα οι δανειστές μας, πριν εκταμιεύσουν τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα. «Αγκάθι» και η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ «ΦΟΒΙΖΕΙ» ΤΟ Χ.Α.
Πριν συμπληρωθούν μερικές ώρες από την επεισοδιακή ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο «πακέτο» δημοσιονομικών μέτρων, οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, Ευρωπαίων και μη, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι. Και το κλίμα, λίγα 24ωρα πριν το Eurogroup της Δευτέρας, με βάση όσα συνεχίζουν και σήμερα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παραμένει εξαιρετικά θολό, δημιουργώντας αστάθεια και στη χρηματιστηριακή αγορά.

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ… ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΣΟΚ!
Μια… λαμπάδα στο μπόι του Ευάγγελου Βενιζέλου ανάβει κάθε μέρα ο πρωθυπουργός, αφού ο κίνδυνος διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αν δεν οδηγεί σε αποσταθεροποίηση την τρικομματική κυβέρνηση, οπωσδήποτε ακυρώνει τους σχεδιασμούς του να προχωρήσει σε ένα ανασχηματισμό…

ΜΜΕ: «ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ» ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
Αναμενόμενη μεν, βαρύνουσας σημασίας δε, η ανακοίνωση του «λουκέτου» των εκδόσεων Λυμπέρη φέρνει νέα δεδομένα και ανατροπές στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δεδομένου ότι η εντεινόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα δονεί τα θεμέλια παραδοσιακών συγκροτημάτων του Τύπου, η κατάρρευση των οποίων συμβάλλει με καθοριστικό ποσοστό στην ανεργία.