Πέφτει σήμερα η αυλαία για το ανατρεπτικό και παράλληλα διασκεδαστικό τηλεπαιχνίδι «Minute to win it» και ο παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος μοιράζεται με την Espresso όχι μόνο το τελευταίο επεισόδιο, αλλά και τις εμπειρίες πίσω από τις κάμερες μετά από μια επιτυχημένη σεζόν.

«Ημασταν μια ομάδα με νέα παιδιά που είχαν όμως την εμπειρία από την τηλεόραση. Με βοήθησε και μένα γιατί κι εγώ ήμουν νέος, και τα παιδιά με βοήθησαν. Η όρεξή τους, οι ιδέες τους με έκαναν να αποδώσω το μέγιστο. Οταν μου το πρότειναν και πέρασα το δοκιμαστικό και μου είπαν να το κάνω, φυσικά και το δέχτηκα με πολλή χαρά, είχα χαρεί γιατί αυτό το παιχνίδι δεν ήταν με γνώσεις και να σπας το κεφάλι σου.

Οχι πως υποτιμώ αυτά τα παιχνίδια, αλλά θεωρούσα πως επειδή το “Minute” είναι πιο παιχνίδι και ξεχνιέσαι, αφού πρέπει να κάνεις απλά πράγματα και εύκολες δοκιμασίες, άρα και εύκολα χρήματα, να ζήσεις το παιχνίδι, ήταν ένας παράγοντας που θα μας βοηθούσε όλους να ξεχαστούμε από τις δυσκολίες και τα άγχη της εποχής.

Ετσι μας βγήκε από το δεύτερο επεισόδιο και νιώθαμε ότι κάνουμε ένα πάρτι. Με αποτέλεσμα στο 15ο επεισόδιο -που είναι αυτό- να κατεβαίνει μέχρι και το κοινό και να παίζει. Και όπως ακούω από τον κόσμο, το έχουν αγκαλιάσει, ακόμα και οι γονείς το ετοιμάζουν για τα πάρτι των παιδιών τους και ακόμα και οι ίδιοι παίζουν μεταξύ τους, τουλάχιστον τον χειμώνα που ήταν και ο καιρός κρύος».

Οσο για το τελευταίο επεισόδιο που θα απολαύσουμε, ο Δημήτρης αποκαλύπτει: «Η αλήθεια είναι ότι συγκινηθήκαμε και δεν θέλω να λέω ότι θα διαρκέσει για πάντα αυτό, αλλά ακριβώς επειδή νιώσαμε έτσι στο τελευταίο επεισόδιο και ακριβώς επειδή δεθήκαμε όλοι πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζουμε και βγαίνουμε ακόμη με όλη την ομάδα. Περάσαμε τόσο καλά, που προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό το κλίμα του παιχνιδιού ακόμη και στις εξόδους μας».

Στην ερώτηση αν η εκπομπή θα πάει και δεύτερη σεζόν μετά από τόσο ψηλά νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε, ο Δημήτρης μας αποκαλύπτει: «Δεν έχω μιλήσει ακόμα, δεν ξέρω τίποτα, αλλά θα ήθελα να συνεχιστεί τόσο για την εμπειρία που έζησα εγώ όσο και για τον αντίκτυπο που έχει στον κόσμο, γιατί πράγματι συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος ξεχνιόταν με το “Minute”.

Ολοι μπορούσαν να κάνουν προπόνηση στο σπίτι γιατί ήξεραν τις δοκιμασίες. Ειδικά σε αυτές τις εποχές όλοι είμαστε με ένα σφίξιμο στο στομάχι και, όπως άκουσα πριν από λίγες μέρες για τα ψηλά ποσοστά ανεργίας και το γεγονός πως όλοι δεν ξέρουμε τι θα γίνει, νομίζω ότι τέτοιες ανάσες χρειάζονται, όχι τόσο για τις δοκιμασίες του παιχνιδιού αλλά για την όρεξη που έβγαινε από όλη την ομάδα. Ηταν σαν να έβλεπες όλους να εμψυχώνουν όποιον πήγαινε να χάσει το κουράγιο του».

Οσο για το τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο: «Είναι η δεύτερη φόρα που έχουμε ένα ζευγάρι, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερο. Είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζονται από μικροί, είχαν σχέση τότε, αλλά μετά οι δρόμοι τους χώρισαν συνεχίζοντας τις ζωές τους και μετά από χρόνια ξαναβρεθήκαν και τα έφτιαξαν πάλι. Αυτό που είδα μέσα και από το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι πως αν δυο άνθρωποι είναι γραφτό να είναι μαζί, θα είναι μαζί.

Αν δεις το πώς επικοινωνούν με τα μάτια, την όρεξη που έχουν αλλά και πώς διασκεδάζουν με το παιχνίδι… Ολους μάς έκαναν να μπούμε μέσα να τους βοηθήσουμε – μη σου πω και κάποιοι από το κοινό. Θα τα δείτε όμως αυτά, δεν μαρτυρώ άλλα».