Τα ταξίδια και ο δρόμος δεν είναι απλώς ένας τρόπος ζωής για το Γρηγόρη Αρναούτογλου. Είναι η ίδια του η ζωή. Μόνο όταν βρίσκεται στον δρόμο νιώθει πως ζει αληθινά. Ο ίδιος, φέτος, παίρνει ξανά το δισάκι του στον ώμο και έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στους δέκτες μας μέσα από το Mega με τον «Όμορφο Κόσμο 2», υποσχόμενος να μας χαρίσει πολλά νέα, τηλεοπτικά, πολύχρωμα ταξίδια!

Μιλώντας στο «TV ‘Εθνος» εξηγεί γιατί επέλεξε να κάνει κάτι που έχει κάνει ήδη στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία: «Γιατί στην πραγματικότητα από αυτή την εκπομπή δεν έφυγα ποτέ. Για μένα ο δρόμος έχει να κάνει πάρα πολύ με την ίδια μου τη ζωή ή, για να ακριβολογώ, ο δρόμος είναι η ζωή μου. Κυκλοφορώ συνεχώς, ταξιδεύω σε πόλεις, χωριά, βουνά, οπότε όλο αυτό το ταξίδι ουσιαστικά για μένα δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει ποτέ, γι’ αυτό και θέλησα να επιστρέψω σε αυτό τηλεοπτικά».

Στην ερώτηση αν νιώθει εγχώριος σταρ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου απάντησε:

«Καλέ ποιοι σταρ; Δεν υπάρχουν σταρ στην Ελλάδα, είναι αστείο να πιστεύει κανείς πως είναι σταρ, ζώντας στην Ελλάδα. ‘Ομως, για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου, οι αγκαλιές, η αγάπη και τα φιλιά του κόσμου ήταν ακριβώς τα ίδια. Ο κόσμος μου άνοιξε την αγκαλιά του με την ίδια γενναιοδωρία και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Και να σου πω και κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια; Προσωπικά δεν ένιωσα ποτέ ότι έχω απομακρυνθεί από τον κόσμο. Δεν υπήρξα ποτέ… αποστειρωμένος».