Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και η απομάκρυνση του Τηλέμαχου Χυτήρη από την εποπτεία της ΕΡΤ προδικάζουν την αλλαγή του νέου business plan που προέβλεπε την ήπια συρρίκνωση της ΕΡΤ και την απώλεια 1.000 θέσεων εργασίας.

Για την προηγούμενη Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του νέου business plan της ΕΡΤ, το οποίο είχε καταρτιστεί υπό τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Τ.Χυτήρη, αλλά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις καθώς και ο ανασχηματισμός, πάγωσαν κάθε ενέργεια. Η απομάκρυνση Χυτήρη όμως από το υπουργείο και την εποπτεία της ΕΡΤ προδικάζει την αλλαγή στους βασικούς άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι απαιτήσεις της Τρόικας για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ, άποψη που βρίσκει υποστηρικτές και στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, θέτει υπό αμφισβήτηση το υπάρχον σχέδιο που είχε ορίζοντα μέχρι το 2015 και περιλάμβανε τοπ κλείσιμο περιφερειακών σταθμών.

Ενώ αντίθετα στις προθέσεις τους ήταν η διατήρηση των μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΑ, ΕΡΑ Σπορ, του Τρίτου Προγράμματος, αλλά η κατάργηση των ψηφιακών καναλιών, Prisma+ και Cinespor+, αφού το επόμενο διάστημα το σύνολο του προγράμματος της ΕΡΤ θα εκπέμπει ψηφιακά.

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση για την απώλεια 1.000 θέσεων εργασίας, με στόχο από τους περίπου 3.000 εργαζομένους να μείνουν λιγότεροι από 2.000, καθώς επίσης και το κλείσιμο του τηλεοπτικού περιοδικού της ΕΡΤ «Ραδιοτηλεόραση».