Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» προκάλεσαν την αντίδραση της Μαρίας Αναστασοπούλου σχετικά με την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

«Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος. Η άποψή μου είναι ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν υπερβολική. Απαράδεκτη ενέργεια σε κάθε περίπτωση ο ξυλοδαρμός, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης, είναι αυτοδημιούργητος, παραδέχθηκε την πράξη του γιατί θα μπορούσε να την αρνηθεί και να επιμένει στην αρχική του θέση» είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε πως ο Απόστολος Λύτρας «έδωσε το είναι του σε αυτή τη γυναίκα» και μάλιστα «εις βάρος της παλιάς του οικογένειας». Στη δήλωση αυτή η Μαρία Αναστασοπούλου απάντησε με ειρωνικό ύφος: «Ε εντάξει έριξε και λίγο ξύλο». «Με το ειρωνικό υφάκι δεν θα κάνετε τίποτα. Δεν έχετε το ειδικό βάρος να ειρωνευτείτε εμένα κ. Αναστασοπούλου» απάντησε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έχετε τον Κούγια στην τηλεόραση και προσπαθείτε να κάνετε μια συζήτηση κατωτάτου επιπέδου αντί να ενημερωθεί ο κόσμος από εμένα. Εσείς δεν θέλετε να μιλήσουμε νομικά, θέλετε να κάνουμε κουτσομπολιό», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Αλέξης Κούγιας.

Στο τέλος της συνέντευξης ο δικηγόρος είπε στη Μαρία Αναστασοπούλου: «Με παρασύρατε σε μια συζήτηση που δεν ήθελα, τιμώ τις γυναίκες, ζητώ συγγνώμη. Δεν είναι ωραίο πράγμα να ειρωνεύεστε. Είστε μικρό κοριτσάκι και σας εκτιμώ, για αυτό μιλάμε», με την δημοσιογράφο να απαντά: «Ναι, δεν προκύπτει πάντα, αλλά το δέχομαι. Δεν ειρωνεύομαι, κάνω ερωτήσεις».