Το μέλλον δεν είναι εκεί για να προβληματίζει αλλά για να προκαλεί ενθουσιασμό και να κάνει τον κόσμο να ονειρεύεται για το τι είναι εφικτό. Η εκπομπή του Ant1 «BRAVE NEW GREECE» με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς, Μαριάννα Σκυλακάκη έρχεται για να το υπενθυμίσει αυτό στους τηλεθεατές και να τους δείξει τρόπους για το πώς θα κάνουν τις ζωές τους καλύτερες.
Πώς θα γίνει αυτό; Με την κατανόηση
Το «BRAVE NEW GREECE» δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο.
Brave New Greece:
Τι θα δούμε αύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 16:00
Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το μέλλον της διατροφής; Τι θα τρώμε στο μέλλον; Ένα ερώτημα που γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό, δεδομένης της εκτιμώμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού σε περίπου 9 δισ. άτομα μέχρι το 2050, αλλά και των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή.
Το επεισόδιο του #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewFood επιδιώκει να περιγράψει τις επερχόμενες αλλαγές στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα.
Πώς αλλάζει η τεχνολογία τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε την τροφή μας; Πώς θα αντιμετωπίσει η βιομηχανία τις μεγάλες προκλήσεις της βιωσιμότητας και της κλιματικής αλλαγής; Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη;
Με ποιον τρόπο οι νέες γενιές χαράζουν νέες διατροφικές τάσεις; Μπορεί η Μεσογειακή Διατροφή, ως διατροφικό μοτίβο, να αποτελέσει οδηγό στις εξελίξεις; Τι μπορούμε να μάθουμε από τους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούσαν οι πρόγονοί μας;
Αναζητώντας απαντήσεις, ακούμε ειδικούς του χώρου και μεταφερόμαστε στη μονάδα παραγωγής της εταιρείας τροφίμων ΔΕΛΤΑ που, μέσω σειράς πρωτοβουλιών, επιδιώκει να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της.
Τα δημογραφικά δεδομένα, οι νέες τεχνολογίες, η καταπολέμηση της σπατάλης και η στροφή στην υγιεινή διατροφή είναι ορισμένοι μόνο από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το αύριο της διατροφής.
Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν οι: Επαμεινώνδας Χριστοφιλοπούλος (Κάτοχος Έδρας UNESCO για την Έρευνα του Μέλλοντος), Χρήστος Τσόλκας (Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΛΤΑ), Begoña Pérez-Villarreal (Director, EIT Food South), Πάνος Παπαδόπουλος (Ιδρυτής, Δίκτυο Open Farm), Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (Ιδρυτής & Διαχειριστής, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε»), Γιώργος Ζέρβας (Ομότιμος Καθηγητής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου (Ερευνήτρια Διατροφογενετικής & Ιδρύτρια, DNA Nutricoach), Άννα Παρδάλη (Παιδίατρος με ειδίκευση στην Αναπτυξιακή και Εφηβική Υγεία).