Ο Λευτέρης και η κυρία Μίνα είναι η νέα ομάδα που υποδέχτηκε την Παρασκευή (22/9) ο Μάρκος Σεφερλής στο «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου», το παιχνίδι μαγειρικής του ΣΚΑΪ. Είναι πεθερά και γαμπρός και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις αήττητες ξαδέρφες Ντιάνα και Βικτώρια με τον αέρα των τεσσάρων συνεχόμενων νικών. Το πιάτο που κερδίζει στο τέλος του επεισοδίου «εξαργυρώνεται» με το ποσό των χιλίων ευρώ.

«Γι’ αυτό και τον κοιτάει έτσι μέσα στα μάτια. Ε! τέτοιο αγόρι. Ήρθατε εδώ θα το αφήναμε να το πάρει άλλη;» καλωσόρισε τους δύο παίκτες ο παρουσιαστής και ρώτησε τον γαμπρό για τη σχέση με την πεθερά του.

«Η σχέση μας είναι υπέροχη, τέλεια. Είμαι ευχαριστημένος και δεν το λέω γιατί είναι μπροστά» και στο ερώτημα αν έχουν τσακωθεί αποκρίθηκε «Δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ μέσα στην ίδια μέρα. Παραπάνω δηλαδή από μια φορά. Αλήθεια».

Και η κυρία Μίνα πρόσθεσε: «Ποτέ δεν έχουμε τσακωθεί, έχουμε μαλώσει μερικές φορές, αλλά ποτέ δεν έχουμε τσακωθεί».

Ο Μάρκος Σεφερλής τη ρώτησε για ποιους λόγους συνήθως μαλώνουν.

«Γιατί δεν κάνουν πράγματα που πρέπει να κάνουν και αυτός και η κόρη μου» τόνισε η κυρία Μίνα και ο Λευτέρης διευκρίνισε: «Δεν κάνουμε πράγματα που θέλει η κυρία Μίνα να κάνουμε».

«Όπως;» ήταν η εύλογη απορία του παρουσιαστή.

«Να συμμαζέψουν το σπίτι. Μα μαζέψουν τα ρούχα που μένουν τρεις μέρες στην απλώστρα. Να μαζέψουν τον νεροχύτη που είναι γεμάτος πιάτα».

Εκεί ο Μάρκος Σεφερλής επιστράτευσε το χιούμορ του «Γι’ αυτό είναι η απλώστρα, για να κρατάει τα ρούχα απλωμένα, αλλιώς θα την λέγανε ξαπλώστρα».

Η κυρία Μίνα δεν «έπεσε» στο χιούμορ του. «Ναι αλλά τρεις μέρες;» του απευθύνθηκε σοβαρά.

«Τα πλένει όμως;» συνέχισε ο Μάρκος Σεφερλής που την είδε απτόητη και καθόλου υποχωρητική.

«Ναι» παραδέχτηκε η πεθερά.

«Α! Τα πλένει. Αγόρι μου, συγχαρητήρια. Έχεις παράπονο; Πλένει τα ρούχα» απευθύνθηκε ο ηθοποιός στην παίκτρια που ήθελε δημοσίως να πει τι τραβάει και συνέχισε να δίνει «στεγνά» τον γαμπρό και την κόρη της.

«Δεν έχω παράπονο, αλλά όταν πηγαίνω στο σπίτι για να κρατήσω τον εγγονό μου και βλέπω τον νεροχύτη έτσι (ανοίγοντας τα χέρια της και εννοώντας γεμάτος με άπλυτα πιάτα από άκρη σε άκρη) παθαίνω εγκεφαλικό».

«Δεν ισχύουν αυτά. Εντάξει τώρα» πήρε τον λόγο ο Λευτέρης δικαίως ενοχλημένος γιατί όπως λέει και ο λαός «τα εν οίκω μη εν δήμω» και η αλήθεια είναι πως η κυρία Μίνα το είχε μετατρέψει σε… ριάλιτι.

«Η κόρη σου μαγειρεύει;» τη ρώτησε ο Μάρκος Σεφερλής και στην αρνητική απάντηση που έλαβε προσπάθησε εκ νέου να υπερασπιστεί τον γαμπρό της.

«Η κόρη σου δεν πλένει, δεν μαγειρεύει. Τι άλλο θες από αυτό το παιδί το χρυσό. Φτου σου να μη σε ματιάσω» του είπε και ο Λευτέρης βλέποντας ότι η πεθερά του είχε βγάλει τα άπλυτά τους στη φόρα και ποιος ξέρει για τι άλλο θα τον… κατηγορούσε της απευθύνθηκε κάθετα και με διάθεση να κλείσει εκεί το… ξεγύμνωμα. «Καλά λέει».

Η κυρία Μίνα στη συνέχεια εξομολογήθηκε ότι μαγειρεύει από 7 ετών, εδώ και εξήντα χρόνια, γιατί όπως ανέφερε «έμενα με τα αδέλφια και τον μπαμπά στο σπίτι γιατί η μαμά πήγαινε στο χωριό για τις ελιές. Έκανε ενάμισι μήνα να γυρίσει» για να προσθέσει ότι τα φαγητά που πλέον έχει σιχαθεί και δεν τρώει είναι «τα μακαρόνια και τις πατάτες τις τηγανητές».