Με αφορμή την συμπλήρωση 49 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974, η Άννα Βίσση τίμησε τη μέρα με ανάρτησή της στο Instagram.

Η τραγουδίστρια που κατάγεται από την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα από την Πύλα της Λάρνακας πόζαρε με μια κυπριακή σημαία και σημείωσε: «20 Ιουλίου 1974-20 Ιουλίου 2023 Cyprus. Δεν ξεχάστηκε ποτέ … It was never forgotten …». Η ίδια έζησε έντονα την εισβολή μιας και τότε ήταν 17 ετών.

Χθες, με εκδηλώσεις μνήμης και τις δέουσες τιμές, η Κυπριακή Δημοκρατία τίμησε τους πεσόντες της 49ης μαύρης επετείου της απόβασης των Τούρκων στις 20 Ιουλίου 1974 στην παραλία Πέντε Μίλι της Κερύνειας, που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά το πραξικόπημα κατά του αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Νωρίς το πρωί ήχησαν για ακόμη μία φορά οι σειρήνες σε όλη την ελεύθερη Κύπρο με το σύνθημα της έναρξης συναγερμού. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, δε, κατήγγειλε την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει: «Το σύνθημα ”Δεν Ξεχνώ” παραμένει επίκαιρο και ενεργό».

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το νέο αεροδρόμιο του ψευδοκράτους.