«Οι γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών θα συμβούν κάποια στιγμή – Είναι μέρος της στρατηγικής μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Bloomberg και ο Παντελής Τουτουντζής σχολιάζοντας το θέμα σημείωσε πως «δικαιωνόμαστε» και πως: «Ελπίζω να περάσει πολύ άμεσα και στην τεκνοθεσία που αυτό φέρνει τα ίσα δικαιώματα σε όλους στην οικογένεια».

Ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας ekklisiaonline.gr σε ζωντανή σύνδεση με την πρωινή εκπομπή του Open εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να νομιμοποιηθεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και σχολίασε αρνητικά τις δηλώσεις του Παντελή Τουτουντζή.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του: «Άλλο πράγμα η διαφορετικότητα. Προφανώς μπορούμε να σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου αλλά το να διχάζουμε την ελληνική κοινωνία είναι άλλο πράγμα. Προφανώς οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μας είναι σεβαστές και προφανώς πρέπει να εναρμονιζόμαστε με τις διεθνείς συμβάσεις. Από εκεί και πέρα, αν αυτά μπορούν να γίνουν πράξη στην Ελλάδα του σήμερα και πού αποσκοπούν το συγκεκριμένο λόμπι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τους οποίους αγαπώ και σέβομαι, αλλά δεν κατανοώ αυτή την απόφαση. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλο ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και άλλο η τεκνοθεσία. Και εγώ ερωτώ ξανά. Ποια είναι τα δικαιώματα νομικά τα οποία θα επιτευχθούν αν τελικά περάσει ο συγκεκριμένος νόμος. Που κατά τη δική μου άποψη δεν θα περάσει σύντομα.

Δεν είμαστε παγανιστές, δεν είμαστε Ιαχωβάδες. Έχουμε ιερούς κανόνες οι οποίοι απορρέουν από ιερά κείμενα. Πιστεύω ότι υποκρύπτεται ένα ύπουλο σχέδιο το οποίο θέλει να εξαναγκάσει την Εκκλησία, να φανεί αναχρονιστική, ότι είναι δήθεν Μεσαίωνας γιατί μιας και θα γίνει αποδεκτός ο νόμος, να πάει το μπαλάκι στην Ιερά Σύνοδο.

Η Εκκλησία αγαπά και σέβεται κάθε άνθρωπο. Έχει ίσο κάθε άνθρωπο και τον αντιμετωπίζει ως εικόνα Χριστού χωρίς χλεύη και διακρίσεις. Το θέμα του γάμου δεν είναι θέμα διακρίσεων είναι θέμα φυσικών νόμων η υπέρβαση των οποίων είναι προσβολή της έννομης τάξης.

Πάνω απ’ όλα είναι η αγάπη και η ισότητα. Η Εκκλησία και ο Θεός δεν διαχωρίζει τους ανθρώπους όμως δεν μπορούμε να καταλύσουμε κάθε μυστήριο. Δεν μπορούμε, αρχές και αξίες τις οποίες πρεσβεύει ο Χριστιανισμός τόσα χρόνια να ανατραπούν επειδή ορισμένοι θέλουν να μετατρέψουν κάποια κοινωνικά και θρησκευτικά γεγονότα σε μια πιο φαιδρή κατάσταση. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές.

Η Εκκλησία δίνει βάση στις αρχές του ανθρώπου. Έχει ιερούς κανόνες, προβάλλει και προωθεί την οικογένεια. Δεν θέλει κανένα παιδί να είναι στο περιθώριο επειδή θα του ασκείται bullying από άλλες κοινωνικές ομάδες. Όλα αυτά, θεωρεί η Εκκλησία ότι δεν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία να τα αποδεχθεί. Για εμάς, πολύ κακώς μπαίνει αυτή η κουβέντα.

Όταν επιτευχθεί το πρώτο βήμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δεν απέχει πολύ και το επόμενο που είναι ο θρησκευτικός… Μετά μπορεί να έχουμε διασπάσεις στον κλήρο, που κάποιοι θα λένε “εγώ παντρεύω” και κάποιοι θα λένε “εγώ δεν παντρεύω”».

Μετά το τέλος της τοποθέτησής του κ. Καραγιάννη, η πρωινή εκπομπή του Open επικοινώνησε με τον Παντελή Τουτουντζή.

Η απάντησή του make up artist ήταν η εξής: «Θέλω να πω στον κ. Καραγιάννη πως από μωρό παιδί προσευχόμουν και πίστευα στον Θεό, όσο bullying κι αν έφαγα, το αποκούμπι μου ήταν η θρησκεία. Στο Θεούλη προσευχήθηκα για να μου φέρει η ζωή αυτά που ήθελα που ήταν η οικογένειά μου κα τα δύο αγγελούδια μου που είναι βαπτισμένα θρησκευτικά. Ο γάμος δεν γίνεται για να κάνουμε κανένα πάρτι.

Ο γάμος γίνεται για να νιώσουμε μέσα σε αυτά τα άδικα χρόνια του bullying και της διαφορετικότητας ότι κι εμείς έχουμε ίσα δικαιώματα, ώστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να είμαστε ευτυχισμένοι άνθρωποι, να νιώσουμε την πατρότητα και την οικογένεια όπως δικαιούται ο κάθε άνθρωπος το 2023.

Κανένας Θεός σε αυτόν τον πλανήτη δεν θα έκανε αυτόν τον διαχωρισμό που κάνει ο κ. Καραγιάννης. Βγαίνει ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί την Εκκλησία το 2023 και λέει “μείνετε θλιμμένοι, μείνετε στον διαχωρισμό”; Έχω μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά μου και δεν επιτρέπω σε κανέναν να βγαίνει και να λέει αυτά τα πράγματα».