Ένας από τους πιο δημοφιλείς κιθαρίστες όλων των εποχών, ο Κάρλος Σαντάνα, άνοιξε την καρδιά του στους θαυμαστές του και μίλησε για γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του. Μιλώντας για την τραυματική εμπειρία που είχε ως παιδί, καθώς είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ο Σαντάνα έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα.

Μεταξύ άλλων, ο Κάρλος Σαντάνα ανέφερε πως συγχώρεσε τον άνδρα που τον κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν μικρό παιδί. Αναλογιζόμενος το παιδικό του τραύμα, ο Μεξικανοαμερικανός ροκάς μοιράστηκε ότι το ταξίδι του προς τη συγχώρεση, ήταν «πραγματικά πνευματικό».

«Έμαθα να κοιτάζω όλους όσους έκαναν ποτέ τα πάντα για να με πληγώσουν, να με υποτιμήσουν ή να με κάνουν να νιώσω λίγος, σαν να είναι 5 ή 6 ετών. Έτσι, μπορώ να τους κοιτάζω με κατανόηση και συμπόνια», δήλωσε, σύμφωνα με το pagesix.com.

«Για παράδειγμα, αυτό το άτομο που με κακοποίησε σεξουαλικά, αντί να τον στείλω για πάντα στην κόλαση, τον οραματίστηκα σαν παιδί και πίσω του υπήρχε πολύ φως», πρόσθεσε. «Έτσι μπορώ να τον στείλω στο φως ή να τον στείλω στην κόλαση, γνωρίζοντας ότι αν τον στείλω στην κόλαση, θα πάω μαζί του. Αλλά αν τον στείλω στο φως, τότε θα πάω κι εγώ μαζί του».

Ο Santana, 75 ετών, πρόσθεσε ότι η αλλαγή της οπτικής του γωνίας, τον οδήγησε στο μονοπάτι της συγχώρεσης του θύτη του. «Υπάρχει αυτό το ρητό, “οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν τους ανθρώπους”. Είναι ο δικός μου πόνος. Αυτό συνέβη σε μένα. Αλλά αν ανοίξεις τα χέρια σου και το αφήσεις να φύγει, τότε δεν το νιώθεις πια», είπε.

Μεταξύ 10 και 12 ετών κακοποιούνταν «σχεδόν κάθε μέρα»

Η αποκάλυψη του Santana έρχεται λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του νέου του ντοκιμαντέρ «Carlos» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, το οποίο θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και την εμβληματική μουσική του καριέρα. Ο θρυλικός κιθαρίστας μίλησε για πρώτη φορά για την παιδική του κακοποίηση σε συνέντευξή του το 2000.

Είπε στο Rolling Stone ότι κακοποιούνταν «σχεδόν κάθε μέρα» μεταξύ 10 και 12 ετών από έναν Αμερικανό που περνούσε τα σύνορα και του έφερνε δώρα. Τελικά, αυτό τελείωσε όταν ο Santana ερωτεύτηκε ένα κορίτσι και ο θύτης του ζήλεψε. «Τον κοίταξα για πρώτη φορά γι’ αυτό που ήταν: ένα πολύ άρρωστο άτομο», είχε πει τότε.

«Θέλεις να θυμώσεις με τον εαυτό σου που δεν ήξερες περισσότερα. Το μυαλό έχει έναν πολύ ύπουλο τρόπο να σε κάνει να αισθάνεσαι ένοχος: “Εσύ είσαι ο ένοχος, ντροπή σου, εσύ είσαι αυτός που το προκάλεσε στον εαυτό σου”».

Ο Santana δήλωσε αργότερα στον Guardian το 2014 ότι ο θύτης του ήταν ένας τουρίστας που είχε γίνει φίλος με τους γονείς του. Θυμήθηκε ότι η μητέρα του, του μίλησε μπροστά στα αδέλφια του για την κακοποίηση, η οποία, όπως είπε, τον βάραινε για χρόνια. «Ήμουν το θύμα, αλλά άκουγαν ότι εγώ έφταιγα που συνέβη», είπε. «Αυτό έμεινε στο μυαλό μου για πολύ, πολύ καιρό. Η μητέρα μου δεν είχε τη συμπόνια να πει: “Νιώθω τόσο άσχημα που δεν διάβασα τα σημάδια”».