Η Daily Mail σε νέο της άρθρο αναφέρεται στους πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ, τονίζοντας πως το ζεύγος προσπαθεί πλέον να διασώσει το brand «Σάσεξ», αφού ο κόσμος και ιδιαίτερα οι Αμερικανοί κουράστηκαν με τη «γκρίνια» τους.

Η dailymail.co.uk αναφέρει πως στις ΗΠΑ, οι δημοσκοπήσεις και οι σχολιαστές έλεγαν εδώ και μήνες ότι ακόμη και οι Αμερικανοί -με την τεράστια όρεξή τους για σαπουνόπερες και την ενστικτώδη συμπάθεια για μια υποτιθέμενη αδικημένη συμπατριώτισσα τους- είχαν κουραστεί από την ατελείωτη γκρίνια του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ για τη λεγόμενη βασιλική αδικία και την υποτιθέμενη κακομεταχείρισή τους στη Βρετανία.

Πρόκειται για αχαρτογράφητο έδαφος για ένα ζευγάρι που αποθεώθηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως οι εξόριστοι βασιλικοί, που εξυμνήθηκαν για την αυθεντικότητά τους και την προφανή απελευθέρωσή τους από την άκαμπτη τυπικότητα του Οίκου των Γουίνδσορ.

Τον Ιανουάριο, μια δημοσκόπηση για το Newsweek -έναν από τους κύριους υποστηρικτές τους- αποκάλυψε ότι μέσα σε μόλις ένα μήνα η δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι είχε πέσει κατά 45 μονάδες στην αμερικανική κοινή γνώμη, ενώ η δημοτικότητα της Μέγκαν είχε πέσει κατά 36 μονάδες.

Η δημοσκόπηση είχε διεξαχθεί λίγο πριν από τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Χάρι, «Spare», αλλά μετά την κυκλοφορία μιας σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, που έδειχνε τη ζωή του ζευγαριού μετά το Megxit.

Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί, το 44%, δήλωσαν ότι ο πρίγκιπας έκανε λάθος που συμπεριέλαβε λεπτομέρειες από ιδιωτικές οικογενειακές συζητήσεις στο βιβλίο του, ενώ μόνο το 26% δήλωσε ότι είχε δίκιο που το έκανε. Πρόκειται για αριθμούς που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Όταν η Μέγκαν δεν τον συνόδευσε στην τεράστια περιοδεία του για την προώθηση του «Spare», υπήρχαν εικασίες ότι διαφωνούσαν για τις αρνητικές αντιδράσεις στην αποφασιστικότητα του πρίγκιπα Χάρι να συνεχίσει να βάλλει κατά της οικογένειάς του. Αλλά αν η απουσία της ήταν εσκεμμένη για να προστατευτεί η ίδια από την αρνητική δημοσιότητα που συνδέεται με τον σύζυγό της, δεν έπιασε.

Αυτή η επανεκκίνηση λοιπόν του ζευγαριού, υποδηλώνει μια στροφή μακριά από τα δράματα με τη βασιλική οικογένεια, ενώ παράλληλα προωθεί τη Μέγκαν ως μια γυναίκα με ουσία.