Ο πρίγκιπας Χάρι είχε προκαλέσει σκάνδαλο με τη ναζιστική στολή που είχε φορέσει σ΄ ένα πάρτι του 2005. Τώρα, εκείνος ρίχνει μέρος της ευθύνης στον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη νύφη του, Κέιτ Μίντλετον, μέσω του νέου του βιβλίου που κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες με τίτλο Spare, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Page Six.

Ο Δούκας του Σάσεξ ισχυρίζεται στο βιβλίο ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ξεκαρδίστηκαν στα γέλια όταν τον είδαν να φοράει τη στολή για το μασκέ πάρτι του 2005.

Ο Χάρι ήταν 20 χρονών όταν η βρετανική εφημερίδα Sun δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο της μια φωτογραφία που τον έδειχνε να διασκεδάζει ντυμένος Ναζί με ένα περιβραχιόνιο με μια μεγάλη σβάστικα.

Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί στο πάρτι με θέμα «Αυτόχθονες και Αποικιοκράτες», στο οποίο είχε παρευρεθεί και ο Ουίλιαμ, φορώντας μια αυτοσχέδια στολή λιονταριού.

Σε ένα σημείο του βιβλίου, σύμφωνα με το Page Six, ο πρίγκιπας Χάρι γράφει για την επιλογή της στολής του, αποκαλύπτοντας ότι ήταν ανάμεσα σε δύο: Μια στολή πιλότου και μια στολή Ναζί.

«Πήρα τηλέφωνο τον Γουίλι και την Κέιτ, να ζητήσω τη γνώμη τους. Τη στολή του Ναζί, μου είπαν. Και οι δύο ξεκαρδίστηκαν. Περισσότερο κι από όταν είδαν την στολή του Γουίλι! Ήταν ακόμα πιο γελοίο, κι αυτό σε τελική ανάλυση ήταν το νόημα», γράφει ο Δούκας του Σάσεξ.

Ο Χάρι, 38 ετών σήμερα, παρέχει για πρώτη φορά λεπτομέρειες για την κρίση που πέρασε σχέση των δυο αδελφών στον απόηχο του σκανδάλου, αλλά και για τις αντιδράσεις της Κέιτ Μίντλετον και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, σημειώνει το δημοσίευμα.

Παρόλο που ο Δούκας του Σάσεξ είχε αποκαλέσει τη συγκεκριμένη επιλογή στολής «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του», μια πηγή από τον χώρο των εκδόσεων δήλωσε: «Είναι παράξενο. Θα περίμενε κανείς ότι στο βιβλίο του θα αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη και δεν θα ενέπλεκε το όνομα του αδελφού του, όμως είναι φανερό ότι τρέφει ακόμα έντονα αισθήματα σχετικά με τον ρόλο του Ουίλιαμ στο σκάνδαλο».

Ο ιστορικός Ρόμπερτ Λάσεϊ είχε γράψει παλιότερα ότι τα «πρώτα σύννεφα» πάνω από τη σχέση του Χάρι και του Ουίλιαμ σχηματίστηκαν όταν ο πρώτος αναγκάστηκε να υπομείνει μόνος του τη δημόσια κατακραυγή, παρότι ο Ουίλιαμ είχε «βοηθήσει» στην επιλογή της στολής.

«Ο Χάρι διάλεξε τη στολή από κοινού με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον μέλλοντα Βασιλιά Ουίλιαμ Ε’, τότε 22 χρονών, ο οποίος πήγε γελώντας στο πάρτι παρέα με τον μικρότερο αδελφό του, τον οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να καθοδηγεί» έγραψε ο Λάσεϊ στο βιβλίο του «Η Μάχη των Αδελφών» το 2020.