Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4» ήταν το απόγευμα της Πέμπτης η Δήμητρα Παπαδοπούλου η οποία μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και το Θανάση Αναγνωστόπουλο για όλα με αποτέλεσμα και οι τρεις να χαλαρώσουν. Η χαλάρωση όμως έφερε και λίγες… κακές λέξεις οι οποίες ακούστηκαν στον τηλεοπτικό αέρα.
Η ηθοποιός μίλησε για το βιβλίο της, με τίτλο «Ο έρωτας είναι παιχνίδι μωρό μου», το οποίο όπως είπε είναι κατά 60% αυτοβιογραφικό.
«Τα έζησα όλα, τα ξενύχτια, τις καταλήψεις, τις συμπλοκές, τα πάντα. Να με κυνηγούν οι μπάτσοι και να μην ξέρω τον λόγο. Γιατί, δεν είμαι καμιά συνειδητή αριστερή, που είχα διαβάσει τον Μαρξ και τον είχα αποδικωποιήσει και ήμουν συνειδητά στο πεζοδρόμιο για να ρίξω το σύστημα, αλλά ακολουθούσα. Ξύλο δεν έφαγα, δεν ήμουν πολύ τολμηρή. Όταν άκουγα ότι θα γίνει μεγάλο νταβαντούρι, την έκανα με ελαφρά. Υπήρχαν φίλοι μου που την άλλη μέρα ήταν χτυπημένοι ή που ξενυχτήσαν στο τμήμα. Δεν ήθελα κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.
Μιλώντας για τους ήρωες του βιβλίου της, αλλά και για τη δική της ζωή, η Δήμητρα Παπαδοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην ηλικία που είμαι θέλω να ζω για την αρμονία, την ηρεμία, τη χαρά, την αγάπη. Τώρα ο “Βασίλης” θα πήγαινε από εκεί που ήρθε. Αυτό το τυπάκι που παλιά θα με καψούρευε … τώρα θα είχα δει όλα τα χαρακτηριστικά, θα το είχα σκανάρει και θα είχε φύγει. Παρότι παραμένει ο μοιραίος άντρας. Αλλά αν δεν τον φας στη μάπα αυτόν τον παπ…α, δεν ξεμπερδεύεις».
Οι παρουσιαστές, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος αρχικά «πάγωσαν» και λίγη ώρα αργότερα ξανά άκουσαν άλλες δυο φορές την ίδια λέξη και την προσπέρασαν και πήγαν την συζήτηση παρακάτω.
«Τα παράτησα όλα τότε και έκανα το μπαρ – Πιο πολύ μου πήγαινε»
Η Δήμητρα Παπαδοπούλου αναφέρθηκε και στην περίοδο που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά, το πτυχίο που δεν πήρε ποτέ αλλά και την δημιουργία ενός μπαρ.
Πιο συγκεκριμένα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου εξομολογήθηκε πως «δεν πήρα το πτυχίο μου, δεν με ενδιέφερε τότε να το πάρω. Για μένα εκείνη την ώρα ήταν μια επανάσταση, ας πούμε ότι θεωρούσα ότι γκρεμίζω το σύστημα της οικογένειας μου. Το πήραν όλοι το πτυχίο, τα ξαδέλφια μου και οι φίλοι μου, ενώ εγώ έλεγα ότι δεν θα το πάρω. Έτσι, γιατί; Γιατί δεν ήθελα να ξυπνήσω το πρωί και να πάω! Σαχλαμάρες.
Κάποια στιγμή, βέβαια, δίδασκα γιατί πήρα άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Μετά το τρίτο έτος έδιναν την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό ήταν μια αηδία. Και ιδιαίτερα έκανα και σε φροντιστήριο ήμουν για δυο, τρία χρόνια. Πήγαινα όμως παράλληλα και σε δραματικές σχολές, ψαχνόμουν και μετά τα παράτησα όλα και έκανα το μπαρ.
Μου πήγαινε πιο πολύ το μπαρ από τα ιδιαίτερα. Μη λέμε ψέματα, παιδιά! Πιο πολύ μου πήγαινε! Με το ζόρι τα έβαζαν τα παιδάκια τα καημένα για να μεγαλώσουν τον βαθμό τους… Ήταν κάτι κατεστραμένα, που ήταν να κοπούν ή να μην κοπούν, κοιτούσαν το ταβάνι και αυτά… Ότι να ‘ναι».
«Πριν 4-5 χρόνια ξεκίνησα να τα κάνω όλα αυτά, έπαθα “γυναίκα”»
Σε ότι αφορά την αλλαγή στο στυλ της, η Δήμητρα Παπαδοπούλου ανέφερε πως κάποτε δεν ασχολούταν καθόλου με την εξωτερική της εμφάνιση, όμως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει.
«Δίνουμε το στίγμα μας με τα ρούχα μας. Αυτά που φοράω σήμερα δηλαδή, είναι “εγώ”. Τώρα βάφομαι, προσέχω, κάνω μπούκλες, κάποτε δεν έκανα τίποτα από όλα αυτά. Πριν 4-5 χρόνια ξεκίνησα να τα κάνω όλα αυτά, έπαθα “γυναίκα”. Μεγάλωσα και δεν με έπαιρνε να βγω έξω πια, όπως έβγαινα από το μπάνιο», συμπλήρωσε.
«Τα θεωρούσα πολύ γκράντε όλα αυτά. Θεωρούσα ότι η γυναίκα, έτσι όπως μεγαλώναμε εμείς στα Εξάρχεια και συνοδευτικά με τις απόψεις του πατέρα μου, το να ασχολείται με την κοκεταρία της, είναι χάσιμο χρόνου. Και αλήθεια έλεγαν. Εγώ χθες για να πάω να κάνω μαλλιά, μανικιούρ και πεντικιούρ, έφαγα όλη τη μέρα. Είναι δράμα να είσαι γυναίκα, είναι μονόδρομος. Εγώ έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ για να δείτε αυτό το αποτέλεσμα σήμερα», είπε κλείνοντας.
«Βίωσα τη σεξουαλική επανάσταση χωρίς να το καταλαβαίνω»
Ανέφερε επίσης, πως η ίδια «έχει ζήσει τη σεξουαλική επανάσταση στην Ελλάδα». «Ζω τη χαρά των πραγμάτων στην ωμή αλήθεια, στην απευθείας αλήθεια που ο άλλος δεν έχει κάτι να σκεφτεί, αλλά έχει να βιώσει. Το να πας να πεις στα ίσα σε έναν άντρα “μου αρέσεις, θέλω να γίνει μόνο αυτό” δεν ήταν απλό πράγμα παλιότερα, ήταν τρομακτικό και τώρα ακόμα, είναι κάπως. Τότε στην Ελλάδα ξεκινούσε μία σεξουαλική επανάσταση χωρίς να το καταλαβαίνω ότι και εγώ τη βίωνα», είπε και συμπλήρωσε: «Έλεγα πράγματα στους φίλους μου που δεν λέγονταν εκείνη την εποχή. “Σταμάτα να τα λες έτσι, λίγη σοβαρότητα” μου έλεγαν. Μα σοβαρά ήταν αυτά που έλεγα, δεν είναι ασόβαρο να λες την αλήθεια σου».