Μια συζήτηση με τον οσκαρικό δημιουργό Μάρτιν Σκορσέζε έχει πάντα ενδιαφέρον… Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του “Personality Crisis: One Night Only” στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης, είπε ότι «ο κινηματογράφος υποτιμάται, εξευτελίζεται, μειώνεται από όλες τις πλευρές, και σίγουρα ως μορφή τέχνης». Όπως μετέδωσε το IndieWire, ο βραβευμένος δημιουργός ταινιών σχολίασε συγκεκριμένα ότι «ο κινηματογράφος υποτιμάται, εξευτελίζεται, μειώνεται από όλες τις πλευρές, και σίγουρα ως μορφή τέχνης».
«Από τη δεκαετία του ’80, εστιάζουμε στους αριθμούς. Είναι προσβλητικό. Το κόστος μιας ταινίας είναι η μία πλευρά. Είναι κατανοητό ότι μια ταινία κοστίζει ένα συγκεκριμένο ποσό, και περιμένουν να πάρουν τουλάχιστον το ποσό αυτό πίσω… [Αλλά] η έμφαση δίνεται τώρα στους αριθμούς: στο Σαββατοκύριακο πρεμιέρας, στο πόσα έβγαλε στις ΗΠΑ, πόσα έβγαλε στην Αγγλία, πόσα έβγαλε στην Ασία, πόσα έβγαλε σε ολόκληρο τον κόσμο, πόσους θεατές είχε…».
Ως κινηματογραφιστής και ως άτομο που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς τον κινηματογράφο, «το βρίσκω πολύ προσβλητικό» είπε.