Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με αφορμή τη συνέχιση της δίκης του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, μιλά ο Σταμάτης Γαρδέλης. Ο ηθοποιός μίλησε στο Πρωϊνό και εξέφρασε τη θλίψη του για την ανθρωποφαγία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ για τα φερόμενα θύματά του σχολίασε «δεν είμαι δικαστής».

«Θεωρώ ότι είναι ένας ηθοποιός που βγαίνει κάθε 100 χρόνια στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικός. Φίλοι δεν είμαστε, αλλά γελάω όποτε τον έχω βρει. Είναι φοβερός ηθοποιός. Ο καημενούλης έχει και θέμα υγείας. Θα μου πεις “τα κορίτσια δεν είναι καημένα;”. Δεν είμαι δικαστής» είπε αρχικά ο Σταμάτης Γαρδέλης.

«Όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ σοκαριστική. Όταν ένας άνθρωπος είναι πάρα πολύ ψηλά, η πτώση του θα είναι κραυγαλέα. Λογικό είναι να ανησυχεί η γυναίκα του, έχει στραφεί όλη η κοινή γνώμη εναντίον του. Λίγη ανθρωπιά να δείξουμε στον άνθρωπο. Πέσαμε πάνω του και τον σκίσαμε» ανέφερε στη συνέχεια σε ερώτηση για τα όσα είπε η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, στη δίκη του ηθοποιού.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης για τους βιασμούς, που προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις, ο Σταμάτης Γαρδέλης σημείωσε: «Δεν θέλω να τον υπερασπιστώ αλλά νομίζω πως έκανε κακή διατύπωση. Όταν δηλαδή γίνεται ένας βιασμός και την άλλη μέρα η βιασθείσα συνεχίζει με τον βιαστή, αυτό δεν λέγεται βιασμός, λέγεται συναίνεση. Τώρα αν ασκεί βία και γίνεται βιασμός, αυτό είναι ποινικά κολάσιμο. Μία κοπέλα αν έχει βιαστεί από κάποιον και την άλλη μέρα τον βλέπει στη δουλειά της και συνεχίζει, δε μου κάνει ότι πρέπει να βγει μπροστά να μηνυθεί αυτή η ιστορία. Όταν γίνεται η πράξη, εν θερμώ την καταγγέλλεις. Το να υποχωρείς σε έναν βιασμό για να έχεις αντίκρισμα στη δουλειά σου, αυτό δεν λέγεται βιασμός».

«Με όλη αυτήν την τρικυμία που έχει, ας μας δώσει ένα manual διαχείρισης βιασμών για να ξέρουμε πώς να το χρησιμοποιούμε από εδώ και στο εξής» σχολίασε η Φωτεινή Πετρογιάννη μετά την προβολή του βίντεο.