Η μελλοντική βασίλισσα, Καμίλα Πάρκερ, σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου, έδωσε μια σπάνια συνέντευξη στη βρετανική Vogue και μεταξύ άλλων μίλησε για το έργο της για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση αλλά και για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο, αναφερόμενη και στα πρώτα χρόνια της σχέσης τους δεν ήταν εύκολα λόγω του δημόσιου ελέγχου μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.
Οι φωτογραφίες της Μπόουλς τραβήχτηκαν στο σπίτι που μοιράζεται με τον πρίγκιπα Κάρολο, το Clarence House, και η δούκισσα φαίνεται αρκετά άνετη καθώς περιβάλλεται με τα πράγματα που αγαπάει για όλα τα στιγμιότυπα, όπως το να κρατάει ένα βιβλίο για μια λήψη και να ποζάρει στους κήπους της για μια άλλη.
Καμίλα Πάρκερ: Πώς κρατάει ζωντανό τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο
Ενόψει των 75ων γενεθλίων της στις 17 Ιουλίου, η Δούκισσα της Κορνουάλης μίλησε με το περιοδικό μόδας για μια ποικιλία διαφορετικών θεμάτων, από τα κομμάτια που επιλέγει για την ντουλάπα της μέχρι τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες.
Η δούκισσα της Κορνουάλης έδωσε μια συναρπαστική ματιά στα παρασκήνια της βασιλικής της ζωής, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος των τελευταίων 30 ετών στη δημοσιότητα, ενώ αποκάλυψε πώς είναι η ζωή της και πώς διατηρεί τη σχέση της με τον μελλοντικό βασιλιά.
Μιλώντας στο περιοδικό, λοιπόν, είπε ότι παρά το απίστευτα φορτωμένο πρόγραμμά τους εκείνη και ο σύζυγός της προσπαθούν πάντα να βρίσκουν χρόνο ο ένας για τον άλλον. Η Καμίλα είπε ότι η εξισορρόπηση της εργασίας με το γάμο της «δεν είναι εύκολη μερικές φορές», αλλά εκείνη και ο επί 17 χρόνια σύζυγός της φροντίζουν «πάντα να καθόμαστε μαζί και να πίνουμε ένα φλιτζάνι τσάι και να συζητάμε για τη μέρα. Έχουμε μια στιγμή», εξήγησε. «Είναι υπέροχο να τα λέμε όταν έχουμε λίγο χρόνο. Ξέρετε, όταν φεύγουμε, το πιο ωραίο πράγμα είναι ότι στην πραγματικότητα καθόμαστε και διαβάζουμε τα βιβλία μας σε διαφορετικές γωνιές του ίδιου δωματίου. Είναι πολύ χαλαρωτικό γιατί ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να κάνεις συζήτηση. Απλά κάθεσαι και είσαι μαζί».
Αναφερόμενη στην αρχή της σχέσης της με τον πρίγκιπα Κάρολο αποκαλύπτει σκεπτόμενη πως «Δεν ήταν εύκολο. «Με εξέταζαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που πρέπει απλώς να βρεις έναν τρόπο να ζήσεις με αυτό. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον κοιτάζουν συνέχεια και, ξέρετε, να τον επικρίνουν και…, παρασύρεται για λίγο. «Αλλά νομίζω ότι στο τέλος, το ξεπερνάω κατά κάποιο τρόπο και συνεχίζω. Πρέπει να συνεχίσεις τη ζωή σου», εξήγησε αποδεχόμενη το γεγονός ότι έτσι και αλλιώς η ζωή συνεχίζεται.
Καμίλα Πάρκερ: Το φιλανθρωπικό της έργο
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ανέδειξε, επίσης, το έργο των φιλανθρωπικών οργανώσεων για την ενδοοικογενειακή βία που υποστηρίζει για να βοηθήσει τις γυναίκες που βρίσκονται σε κακοποιητικές σχέσεις. «Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε κάποια στην οποία έχει συμβεί κάτι τέτοιο», είπε η Καμίλα.
«Το άκουγα πολύ συχνά, από φίλους που γνώριζαν φίλους, και σκέφτηκα ότι ίσως θα έπρεπε να το ψάξω για να δω αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω. Υπήρχε ένα τέτοιο ταμπού. Οι άνθρωποι μπορεί να εξακολουθούν να αγαπούν τους ανθρώπους που τους κακοποιούν και να νιώθουν τόσο ενοχές και ντροπή που νομίζουν ότι φταίνε οι ίδιοι, οπότε το θάβουν. Γίνεται ένα είδος τρομερού κρυμμένου μυστικού», συμπλήρωσε.
Το 2016 παρακολούθησε μια συνάντηση στα γραφεία της SafeLives στο Λονδίνο, όπου άκουσε την ιστορία της Joanna Brown, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα το 2010 από τον σύζυγό της, πιλότο της British Airways. «Η μητέρα της [Diana Parkes] καθόταν απέναντί μου. Θυμάμαι ότι την κοίταζα γιατί, ξέρετε, συμπάσχεις με κάποιον της ίδιας γενιάς. Ανέλαβε τα παιδιά και τα μεγάλωσε μόνη της στη νήσο Μαν. Την είδα με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό της. Φοβάμαι ότι όλοι μας διαλυθήκαμε».
Εκτός από τις επίσημες εμφανίσεις της, η Δούκισσα της Κορνουάλης πραγματοποιεί, επίσης, τακτικές ιδιωτικές επισκέψεις σε καταφύγια στο νότιο Λονδίνο, για να μιλήσει με γυναίκες και άνδρες. «Επίσης, όποτε πηγαίνουμε ταξίδι, προσπαθούμε να βρούμε καταφύγια, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο, και να πάμε να δούμε ανθρώπους. Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες». Είναι πρόθυμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της και πρόσφατα έγινε προστάτιδα του Κέντρου Mirabel στο Λάγος, του πρώτου κέντρου αναφοράς σεξουαλικών επιθέσεων στη Νιγηρία. Δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους, επισημαίνει, αλλά είναι περήφανη για την ενεργό στάση του Ηνωμένου Βασιλείου. «Προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολο στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αλλά υπάρχουν μέρη που κάνουν θαυμάσια δουλειά».
Η Καμίλα Πάρκερ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση μετά την ανάδειξή της σε βασίλισσα, και αυτό γιατί «δεν μπορείς να εγκαταλείπεις πράγματα που βρίσκεσαι στη μέση». Πρόσθεσε, δε, ότι ως φεμινίστρια της αρέσει να βλέπει τις γυναίκες να αποκτούν αυτοπεποίθηση πριν «σηκώσουν τη σημαία» για το φύλο τους.
Πώς περνάει τον ελάχιστο προσωπικό της χρόνο
Όταν το καθήκον, η οικογένεια και ο πρίγκιπας είναι απασχολημένοι με άλλα πράγματα η Καμίλα αποκάλυψε πώς περνάει τον ελάχιστο ελεύθερό της χρόνο. «Θα έκανα λίγη κηπουρική, θα πήγαινα μια βόλτα και μετά θα καθόμουν να διαβάσω ένα βιβλίο. Θα ήταν η ιδέα μου για τον παράδεισο, στην ησυχία της εξοχής, όπου μπορείς γενικά να χαλαρώσεις και να σκεφτείς σωστά». Και μόνο η σκέψη αυτή φέρνει ένα τελευταίο χαμόγελο. «Υποθέτω ότι αυτό που θα σκεφτόμουν είναι: “Είμαι αρκετά τυχερή που είμαι ακόμα εδώ”», συμπλήρωσε ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη.