Τον Σωτήρη Τσαφούλια συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα» το πρωί της Παρασκευής (06/05. Ο σκηνοθέτης αναφερόμενος στα γυρίσματα του νέου κύκλου του «Έτερος Εγώ – Νέμεσις» σχολίασε πως πάνε: «Πάνε πάρα πολύ καλά, όμορφα και δύσκολα τα γυρίσματα. Είμαστε στη γραμμή που πρέπει να είμαστε».

Σε ερώτηση για το αν οι κόρες του παρακολουθούν τις δουλειές του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας απάντησε πως: «Με τις κόρες μου δεν μιλάμε πολύ για τη δουλειά μου, τις απασχολούν άλλα πράγματα, ζητάω όμως την άποψή τους γιατί αυτό που κάνω δε θέλω να τις φέρει σε δύσκολη θέση. Έχω πολύ καλή σχέση με τη μητέρα των παιδιών μου, δε θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, τα κορίτσια μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω στη ζωή μου.

«Δεν είναι η Άννα αξεσουάρ μου, εγώ είμαι δικό της»

Για την σχέση του με την ηθοποιό, Άννα Μενενάκου, ο σκηνοθέτης υπογράμμισε πως: «Είναι ζητούμενο πάντα η νέα μου σχέση να έχει καλή σχέση με τις κόρες μου. Όταν έχεις παιδιά έχεις μια διαφορετική μορφή ελευθερίας. Οφείλεις να βάζεις τη ψυχική τους υγεία και τις ανάγκες τους πάνω από σένα σε βαθμό όμως που να μπορείς και εσύ να παραμείνεις λειτουργικός και συναισθηματικά διαθέσιμος. Έχουν μια υπέροχη σχέση με την Άννα όπως και με την μητέρα τους τη Λίνα. Δεν φαντάζομαι πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Δεν επέλεξα εγώ να κάνω κομμάτι στη ζωή μου την Άννα, είχα την τύχη να επιλέξει εκείνη να με κάνει κομμάτι στη ζωή της. Το γεγονός ότι έτυχε εγώ να κάνω μια επιτυχία τα τελευταία χρόνια και μια ηθοποιός της καριέρας και της κλάσης της, ξαφνικά από Άννα Μενενάκου έγινε η “σύντροφος του Σωτήρη Τσαφούλια” είναι σεξιστικό κι άδικο. Δεν είναι η Άννα αξεσουάρ μου, εγώ είμαι δικό της».

«Τα βραβεία είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη»

Για τα βραβεία που έχουν πάρει οι δουλειές του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε πως: «Τα βραβεία είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, οι επιτυχίες και τα βραβεία “φυλακίζουν” τον άνθρωπο. Για εμένα τα βραβεία δε σημαίνουν τίποτα. Το μεγαλύτερο βραβείο για εμένα είναι ότι με σταματάει ο κόσμος στο δρόμο».

«Έχω υπάρξει σκληρός και απαιτητικός ως σκηνοθέτης»

«Έχω υπάρξει σκληρός και απαιτητικός ως σκηνοθέτης, αλλά όχι κακοποιητικός», παραδέχτηκε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ενώ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχει καμία σχέση η εισαγωγή της Μαίρης Χρονοπούλου στο νοσοκομείο με τα γυρίσματά μας. Η Μαίρη μπήκε στο νοσοκομείο 9 ημέρες αφού τελείωσαν τα γυρίσματα που κάναμε. Ήταν τιμή και δέος να σκηνοθετήσω τη Μαίρη Χρονοπούλου, αλλά και όλους τους ηθοποιούς της σειράς».

«Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα το Μάρκο Σεφερλή»

Θα σκηνοθετούσε τον Μάρκο Σεφερλή; «Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα το Μάρκο Σεφερλή, είναι πολύ ταλαντούχος άνθρωπος που θα τον σκηνοθετούσα, σε κάτι από αυτά που φτιάχνω εγώ, σε έναν ρόλο κόντρα. Γιατί να μην τον σκηνοθετούσα;» απάντησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ερώτηση για το πρόσφατο σχόλιο συναδέλφου του, για τον Μάρκο Σεφερλή που ανέφερε πως θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει στο θέατρο το «Βαθύ λαρύγγι» από μια παράσταση του Σεφερλή, ο Σωτήρης Τσαφούλιας σχολίασε: «Με γεια του με χαρά του. Αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ των δυο και επέλεξε αισθησιακή ταινία, ας κάνει αισθησιακή ταινία. Εγώ θα διάλεγα να κάνω κάτι με τον Μάρκο Σεφερλή. Άλλος θα διάλεγε να αποσυρθεί και να μην κάνει τίποτα. Δεν μου λέει κάτι αυτή η δήλωση ούτε για την αξία του Σεφερλή, ούτε για αυτού που έκανε την δήλωση».