Η Ναταλία Γερμανού, ο Θέμης Γεωργαντάς, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ο Παύλος Σταματόπουλος και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης άφησαν για λίγο τον καναπέ της εκπομπής τους και μίλησαν στο περιοδικό «Hello» για την εκπομπή τους, αλλά και γενικά για την κατάσταση στην τηλεόραση.

– Έχετε σκεφτεί μήπως έφτασε η ώρα να κάνετε ένα talk show, όπως έχουν επισημάνει και οι τηλεκριτικοί για εσάς;

Ναταλία Γερμανού: Καταρχήν, ευχαριστώ την Ντέπυ Γκολεμά και την Αφροδίτη Γραμμέλη που το έχουν επισημάνει. Και τηλεθεατές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να με δουν σε ένα βραδινό talk show, λέγοντας ότι ο τομέας μου -ίσως και ως κληροδότημα από τον Φρέντυ Γερμανό- είναι οι συνεντεύξεις. Με τιμά, με ιντριγκάρει γιατί το λατρεύω ως είδος και ίσως να είμαι φτιαγμένη τηλεοπτικά για κάτι τέτοιο. Τώρα, να το θεωρήσω ότι μου ζητάτε να αφήσω το «Μες στην καλή χαρά»; (γέλια) Πολλά, λοιπόν, υπάρχουν στο μυαλό μου κι ανάμεσά τους αυτό που συζητάμε. Στην εποχή μας, όμως, τίποτε δεν εξαρτάται μόνο από τον παρουσιαστή. Πρέπει να υπάρξει ένα κανάλι που να επενδύσει σε αυτή την ιδέα και να την πιστέψει.

– Νιώσατε ποτέ ότι ήσασταν προορισμένη για πιο αξιόλογα πράγματα από το να δουλεύετε στην τηλεόραση;

Στα 20 χρόνια που δουλεύω σε αυτή, υπήρξαν και πρόσωπα που μου είπαν με σκληρό τρόπο: «Κρίμα, περιμέναμε καλύτερα πράγματα από σένα» ή «είχαμε περισσότερες απαιτήσεις από το μυαλό σου». Όταν αποφασίζεις να δουλέψεις στην ελληνική τηλεόραση, δεν προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι πρύτανης πανεπιστημίου, που η βρομερή κοινωνία τον έριξε στις λάσπες. Δουλεύω σε αυτή, γιατί με διάλεξε και τη διάλεξα. Το να υποτιμάς, πάντως, τον εαυτό σου ή να τον υπερτιμάς είναι τόσο μα τόσο επικίνδυνα κοντά που απαιτείται προσοχή!

– Πιστεύετε πως θα είστε για πάντα ματαιόδοξη;

Πάντα θα θέλω να είμαι φροντισμένη, γιατί έτσι μου αρέσω. Δεν το κάνω για να προσελκύσω συντρόφους. Εγώ θέλω να βλέπω ένα περιποιημένο πρόσωπο και ένα καλοδιατηρημένο σώμα στον καθρέφτη μου. Η γυμναστική για μένα είναι πώρωση, την αγαπάω. Μου έχει γίνει συνήθεια και κάνω μία ώρα κάθε μέρα. Δεν θα καταφύγω σε λύσεις που ίσως παραμορφώσουν το πρόσωπό μου, ώστε στα 65 να μοιάζω με 30, γιατί ένα τέτοιο είδωλο θα με θλίβει στον καθρέφτη. Θα ήθελα, ωστόσο, να είμαι μια φροντισμένη γιαγιούλα, που να την κοιτούν και να λένε: «Αυτή στα νιάτα της πρέπει να ήταν πολύ νόστιμη».

– Έχω την εντύπωση ότι παλιότερα μιλούσατε πολύ πιο άνετα για την προσωπική σας ζωή, ενώ τώρα όχι.

Ίσως να έχετε δίκιο. Την τελευταία διετία υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι στην προσωπική μου ζωή, οι οποίοι ήταν εκτός χώρου, που δεν ήθελαν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους κι εγώ το σεβάστηκα με χαρά. Σεβόμενη αυτό, κρατήθηκα πίσω. Δεν έγινα όμως κρυψίνους. Ποτέ στη ζωή μου δεν έκρυψα πράγματα, αλλά αν στη ζωή σου υπάρχει ένας άνθρωπος από άλλο χώρο, γιατί να του το κάνεις αυτό;

– Πώς σας φαίνεται που οι Έλληνες celebrities αρνούνται να παραδεχτούν τις σχέσεις τους, ενώ οι ρεπόρτερ παρακαλάνε για μια δήλωσή τους;

Προσωπικά θα το αντιμετώπιζα διαφορετικά. Ξέρω από συνεργεία και ρεπόρτερ που μπορεί να περιμένουν την «αφεντομουτσουνάρα» μου για μια δήλωση. Δεν μου αρέσει να εισπράττουν δηλώσεις του τύπου: «Όχι τώρα, δεν έχω διάθεση». Εκείνη τη στιγμή, ακόμη και τρεις κουβέντες να πεις, τα παιδιά θα έχουν βγάλει το μεροκάματό τους και θα παραδώσουν κάτι στο κανάλι τους. Πολλή απαξίωση έχουμε πάθει στην Ψωροκώσταινα και πολύ καλάμι! Ακόμη κι αν δεν θες να ανοίξεις την καρδιά σου, πες δυο ευγενικά λόγια στον άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του.

– Τελικά, το «Μες στην καλή χαρά» είναι μια εκπομπή ισορροπιών;

Θέμης Γεωργαντάς: Διαφωνώ, διότι είναι μια συγκεκριμένη εκπομπή, με συγκεκριμένο κόνσεπτ. Είναι η πέμπτη χρονιά της και κάθε χρόνο «παίζει» κάτι σε σχέση με τα media. Είναι λοιπόν μια εκπομπή που κάθε χρόνο ανανεώνει τον καναπέ της και το κανάλι αποφασίζει ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει. Επίσης, κάποιοι φεύγουν από μόνοι τους, όπως η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Παύλος Σταματόπουλος παλιότερα. Δεν είναι, λοιπόν, θέμα ισορροπιών, αλλά ανανέωσης της εκπομπής με αρχηγό της τη Ναταλία.

– Τι έχετε βαρεθεί στην ελληνική σόουμπιζ, καθώς έχετε συναναστραφεί σχεδόν όλους τους εκπροσώπους της;

Θεωρώ ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες παίρνουν τον εαυτό τους λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι θα έπρεπε. Κάθε φορά που κάνω μια συνέντευξη στο εξωτερικό και βλέπω πώς λειτουργούν οι διεθνείς σταρ, δυστυχώς στενοχωριέμαι για τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν εδώ. Η ελληνική σόουμπιζ παίρνει τον εαυτό της πολύ πιο σοβαρά από όσο χρειάζεται κι αυτό είναι τεράστιο λάθος. Και μαζί βέβαια και όσοι περιτριγυρίζουν τους καλλιτέχνες: δισκογραφικές εταιρείες, μάνατζερ και η αυλή τους.

– Έχετε μαλώσει ποτέ σε αυτήν τη δουλειά;

Ναι, αλλά δεν το έχετε μάθει. Συνέβη σε εκπομπή στην οποία συμμετείχα. Δεν πρόκειται ποτέ να δημοσιοποιήσω μια κόντρα μου για να επωφεληθώ. Έναν τσακωμό δεν θα τον καλλιεργήσω αλλά θα προσπαθήσω να βρω τη λύση του.

– Πώς είναι να αφήνει ένα νέο κορίτσι την πόλη του και τους γονείς του, για να ζήσει στην Αθήνα;

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου:
Στην αρχή μοιάζει με δίκοπο μαχαίρι. Καλό, γιατί ερχόμουν να εξερευνήσω νέα πράγματα και κακό, γιατί άφηνα πίσω μου γονείς και φίλους, πηγαίνοντας σε κάτι αβέβαιο. Είχα φοβίες, αλλά τις ξεπέρασα. Δεν με κυριεύουν οι φόβοι γενικότερα. Η ανεξαρτητοποίηση είναι αρχικά δύσκολη, καθώς καλείσαι να αναλάβεις τις ευθύνες του σπιτιού σου, αλλά κατά βάθος είναι μια θετική διαδικασία.

– Δεχτήκατε πολλά πυρά όλο αυτό το διάστημα.

Όπως βλέπετε, βγήκα αλώβητη. Πρέπει να είσαι ισορροπημένος και συγκροτημένος άνθρωπος, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις όλα όσα σου καταλογίζουν. Υπήρξαν στιγμές που λύγισα, αλλά αναπτύσσω ένα μηχανισμό που με βοηθά να ξεπερνάω τα δύσκολα. Δεν επηρεάστηκα, γιατί δεν υπήρχαν αλήθειες σε όσα λέχθηκαν για μένα.

– Από την Ελένη Μενεγάκη, τι έχετε κερδίσει;
Είναι από μόνη της τόσο θετική, που μόνο καλά πράγματα μπορεί να σου μεταδώσει. Μου έμαθε να έχω υπομονή, να μη βιάζομαι. Αν κάνεις καλό, θα σου γυρίσει πίσω.

– Πώς είναι να επιστρέφει κανείς σε μια εκπομπή, από την οποία είχε φύγει και μάλιστα σε άλλο πόστο;

Παύλος Σταματόπουλος: Το καλοκαίρι που επέλεξα να πάω στον ANT1, ήταν η περίοδος που δεν ξέραμε ποια προγράμματα θα συνεχίσουν στον Alpha. Είχε δημιουργηθεί μια κατάσταση πολύ περίεργη τότε και έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου. Δυστυχώς, ο λόγος που έκλεισα με τον ΑΝΤ1 ήταν οικονομικός, καθώς τελικά αποδείχτηκε ότι θα ήταν καλύτερο να μείνω στον Alpha. Το πρωινό του ΑΝΤ1 ήταν για μένα μια πολύ δύσκολη περίοδος, καθώς στήσαμε από το μηδέν μια εκπομπή με δύο ανθρώπους που δεν γνωρίζονταν και δεν είχαν ανταλλάξει ούτε λέξη πριν. Έμοιαζε σαν να τραβάμε ένα λαχνό. Έτυχε με τον Χρήστο και τη Σίσσυ να μην υπάρχει χημεία, αλλά αν δίνονταν περισσότερος χρόνος κι ένα συγκεκριμένο κόνσεπτ που θα έπρεπε να υπηρετήσουν οι δυο τους, θα πήγαινε καλύτερα η εκπομπή.

– Κι εκεί ξεκινήσατε ως αρχισυντάκτης, αλλά βρεθήκατε στο πλατό;

Έτσι είχε συμφωνηθεί από την αρχή. Θα κατέβαινα κάποια στιγμή και θα σχολιάζαμε την επικαιρότητα. Τότε συζητήθηκε πολύ, χωρίς να καταλάβω ποτέ το γιατί, αφού κάτι αντίστοιχο έκαναν κι άλλοι αρχισυντάκτες. Για κάποιο λόγο «έγραψε» άσχημα και δεν σήμαινε ότι για ένα 20λεπτο θα κατέρρεε η εκπομπή, επειδή δεν ήταν στο κοντρόλ ο αρχισυντάκτης. Με τον ANT1, δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες ούτε το timing για να ωριμάσει μια καλή σχέση. Γενικότερα το πιστεύω αυτό. Και πριν από χρόνια, ήταν να αναλάβω την αρχισυνταξία του Νίκου Μουτσινά και της Κατερίνας Ζαρίφη στο πρωινό. Δεν ήμουν έτοιμος. Ήταν η πρώτη φορά που θα αναλάμβανα εξολοκλήρου αρχισυνταξία. Ήταν η πρώτη φορά που ο Νίκος θα αναλάμβανε παρουσιαστής, επομένως εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Μας βγήκε έντονα αυτό τις πρώτες εβδομάδες, και δεν συνεργαστήκαμε. Τώρα, λοιπόν, που μας τέλειωσαν τα «απωθημένα» και είμαστε πιο χαλαροί, από πλευράς μου θεωρώ πως θα συνεργαζόμουν ευχαρίστως με το Νίκο.

– Πώς ήταν η χρονιά σας στο «Μες στην καλή χαρά»;

Παναγιώτης Χατζηδάκης: Συνέβησαν διάφορα, αλλά πάντα βρίσκαμε τον τρόπο και ισορροπούσαμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο. Ενδιαφέρουσα εμπειρία και χρονιά. Ένα καλό σχολείο ήταν και το φετινό. Δεν θα το συγκρίνω με τις άλλες χρονιές μου στην τηλεόραση, αλλά πλέον έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου τι είναι αυτό που με ελκύει περισσότερο να κάνω σε αυτήν τη δουλειά.

– Τι λείπει από τη ζωή σας;

Χρόνος. Να μπορώ να διαχειρίζομαι την καθημερινότητά μου καλύτερα. Κάνω πολλά πράγματα και κλέβω χρόνο από τον εαυτό μου.

– Και το κορίτσι σας δεν παραπονιέται;

Και ναι και όχι. Υπάρχουν περίοδοι που κι εκείνη είναι φουλ από δουλειά και με καταλαβαίνει καλύτερα. Ασχέτως αν παραπονιέται εκείνη, άρχισα να παραπονιέμαι εγώ με τον εαυτό μου.