Στα 29 της χρόνια η Τζένη Θεωνά λέει ότι αισθάνεται καλύτερα από ποτέ, με την «κρίση» των 30 να μην έχει αγγίξει καθόλου την ίδια αλλά να απασχολεί τη μαμά της.

«Προσωπικά είμαι καλύτερα από ποτέ, νιώθω γεμάτη, οπότε θα ήταν σουρεαλιστικό να με πιάσει κρίση επειδή γίνομαι 30. Νομίζω ότι είναι κάτι που απασχολεί περισσότερο τη μαμά μου. Μεγαλώνει η κόρη της, άρα μεγαλώνει και εκείνη» λέει στο Madame Figaro.

Όσον αφορά στη δημοσιότητα και στην κριτική και πότε μπορεί να ενοχληθεί λέει: «Η δημοσιότητα με ενοχλεί να μην έχω τη δυνατότητα μιας αυτοδιάθεσης όσον αφορά το κομμάτι της προώθησης μιας δουλειάς στα περιοδικά ή στην τηλεόραση. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στον τρόπο που γίνεται κάτι, να εκφράζει και τον ίδιο τον ηθοποιό ως άνθρωπο. Με τρομάζει η ιδέα του να είμαι ένας ηθοποιός-εξώφυλλο. Κατά τα άλλα, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάντα γλυκιά».

Ενώ για την κριτική είπε: «Τη σέβομαι, αλλά μπορώ να διακρίνω τι θα ακούσω πραγματικά και τι όχι, και δεν γίνομαι έρμαιό της. Αν κάποια στιγμή αισθανθώ ότι αυτό που κάνω με ικανοποιεί, μια αρνητική κριτική δεν μπορεί να με διαλύσει. Αντίστοιχα, αν κάτι εμένα δε μου αρέσει, ούτε η θετική κριτική μπορεί να με πείσει».

Τέλος απάντησε και για το πώς βλέπει τον εαυτό της σε δέκα χρόνια:

«Πιο ήρεμο, να μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά ακόμα, με μεγαλύτερη απόλαυση. Και, επίσης, θα ήθελα να έχω ένα παιδί».