Άφησε για λίγο τις κουτάλες, φόρεσε τις παντόφλες, έστρωσε το λιόπανο και μάζεψε τις ελιές στο εξοχικό της στη Χαλκιδική.
Η Βέφα Αλεξιάδου μάλιστα ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία στο facebook της και έγραψε:
«Το Μάιο βγήκαν τα πρώτα ανθάκια, τα οποία μεταμορφώθηκαν σε πράσινες μπιλίτσες, μικρές όσο τα σκάγια του κυνηγιού. Χρειάστηκαν έξι μήνες για να πάρουν το σωστό μέγεθος και να γεμίσουν λάδι. Η ποθητή μέρα της συγκομιδής έφτασε. Κι ήταν τόση η χαρά μου να τραβώ τις παχουλές ελίτσες από τα κλαδιά. Από 16 ελιές, η σοδιά ήταν 150 λίτρα χρυσοπράσινου, έξτρα παρθένο αγουρέλαιο. Έχει φρουτώδες άρωμα και ελαφρά πικρή, πικάντικη γεύση. Βουτώντας το με φρέσκο ζυμωτό ψωμί, γεμίζει το στόμα άρωμα. Είναι η απόλαυση του ουρανίσκου και η χαρά της γεύσης».