Και οι ροκ σταρ έχουν τις αδυναμίες τους. Τρανό παράδειγμα η αποκάλυψη του Bruce Springsteen ότι πάλευε με την κατάθλιψη για περισσότερο από τριάντα χρόνια και πήγαινε σε ψυχίατρο από το 1982.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «New Yorker», ο δημοφιλής σταρ δήλωσε πως νιώθει ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς τους δαίμονες που τον στοιχειώνουν καθώς είναι εν μέρει αυτοί που πυροδοτούν τις εκρηκτικές εμφανίσεις του στη σκηνή.

«Δεν πρέπει κανείς να υποτιμά την καλή δύναμη της χαμηλής αυτοεκτίμησης σε όλο αυτό», δήλωσε ο Springsteen. «Σκέφτεσαι, δεν μου αρέσει τίποτε από όσα βλέπω, δεν μου αρέσει τίποτε από αυτά που κάνω, αλλά πρέπει να αλλάξω τον εαυτό μου, πρέπει να μεταμορφωθώ. Και δεν ξέρω κανέναν καλλιτέχνη που να μη δουλεύει με αυτό το καύσιμο.

Αν είσαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, δεν καταφέρνεις τόσα πολλά… Ο Brando δεν θα είχε παίξει όπως έπαιζε… ο Dylan δεν θα είχε συνθέσει το «Like a Rolling Stone», δήλωσε ο Springsteen.

O βιογράφος του Bruce ονόματι Dave Marsh επιβεβαιώνει ότι τη δεκαετία του ’80, την εποχή δηλαδή που ήταν στις μεγάλες του δόξες, ο Bruce περνούσε κατάθλιψη και είχε αυτοκτονικές τάσεις. «Εκείνη την εποχή είχε εκτοξευτεί σαν πύραυλος, από το τίποτα ξαφνικά είχε γίνει κάτι και μετά κάτι ακόμη πιο μεγάλο. Θα μπορούσε οποιοσδήποτε σε αυτήν τη θέση να αρχίσει να έχει εσωτερικές συγκρούσεις σχετικά με το ποιος πραγματικά είναι».