Οι απανταχού διάσημοι είχαν ανέκαθεν πάρει-δώσε με ψυχολόγους, ψυχοφάρμακα και κατάθλιψη. Μπορεί να μην αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους κοινούς θνητούς, όμως, πολλές φορές, οι δικοί τους «δαίμονες» αποδεικνύονται σκληρά καρύδια και τους οδηγούν ακόμη και στο θάνατο.

Δείτε εδώ 10 διάσημους που πάλεψαν ή εξακολουθούν να παλεύουν με κάποια μορφή κατάθλιψης.

Τζον Χαμ
Ο γοητευτικός «Ντον Ντρέιπερ» του Mad Men βρέθηκε στο τούνελ της κατάθλιψης στα φοιτητικά του χρόνια, εξαιτίας του θανάτου του πατέρα του. Ξεπέρασε το πρόβλημα δουλεύοντας, αλλά και με τη βοήθεια ψυχολόγου.



Όουεν Γουίλσον

Ο δημοφιλής κωμικός κάνει τους θεατές να γελούν, αλλά δεν συμμερίζεται τη χαρά τους. Το 2007, κι ενώ προσπαθούσε να ξεπεράσει το χωρισμό του από την Κέιτ Χάντσον, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Κατάφερε να συνέλθει, χάρη στη βοήθεια των φίλων του.



Πολίνα Πορίζκοβα

Το πάλαι ποτέ σούπερ μόντελ έπεσε σε κατάθλιψη μετά τον αποκλεισμό της από ριάλιτι χορού το 2011. Οι ανασφάλειές της βγήκαν στην επιφάνεια και η ίδια αισθάνθηκε ανεπαρκής. Ακολούθησε αγωγή με αντικαταθλιπτικά και το έριξε στη γυμναστική. Σήμερα δηλώνει ότι νιώθει καλύτερα.

Χιθ Λέτζερ
Ο πολύ χαρισματικός ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του το 2008. Είχε πέσει θύμα ενός κοκτέιλ ανντικαταθλιπτικών, υπνωτικών και αναλγητικών χαπιών. Σύμφωνα με γνωστούς του, υπέφερε από αϋπνία και κατάθλιψη, λόγω του άγχους που του προκαλούσαν οι ρόλοι του, αλλά και εξαιτίας του χωρισμού του από την Μισέλ Γουίλιαμς.

Ντέιβιντ Αρκέτ
Μετά το διαζύγιό του με την Κόρτνι Κοξ, ο Αρκέτ παρουσίασε συμπτώματα μανιοκατάθλιψης. Άρχισε να φέρεται παράξενα και πολύ συχνά τον έβγαζαν μισολυπόθυμο από μπαρ του Λος Άντζελες. Τελικά μπήκε σε κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ και σήμερα δηλώνει ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του.

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς
Η όμορφη ηθοποιός έχει παραδεχθεί δημόσια ότι πάσχει από μία σοβαρή μορφή διπολικής διαταραχής. Αποφάσισε να γνωστοποιήσει το πρόβλημά της για να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια διαταραχή.

Γκουίνεθ Πάλτροου
Η Πάλτροου πέρασε μία πολύ δύσκολη περίοδο εξαιτίας της επιλόχειας κατάθλιψης, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Η ίδια θυμάται: «ήμουν σαν ζόμπι. Δεν αισθανόμουν τίποτα». Χάρη στην υποστήριξη του συζύγου της, κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα.



Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η μάχη της Νταϊάνα με την κατάθλιψη και τις διατροφικές διαταραχές είχε αρχίσει να γίνεται γνωστή όταν αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα στο γάμο της. Δυστυχώς, η θλιμμένη πριγκίπισσα βρήκε τραγικό θάνατο πριν προλάβει να ζήσει την πραγματική ευτυχία.

Μπρουκ Σιλντς
Η ηθοποιός ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο διάστημα από επιλόχεια κατάθλιψη. Αρχικά δεν δημοσιοποίησε το πρόβλημά της και προτίμησε απλώς να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Αρκετά χρόνια αργότερα μίλησε για την κατάθλιψη και έγραψε ένα βιβλίο για να ενημερώσει και να ενθαρρύνει άλλες μητέρες που υποφέρουν.



Γουαϊνόνα Ράιντερ

Η Ράιντερ «έπεσε στα βαθιά» από μικρή ηλικία. Στα 19 της, μετά το τέλος της θυελλώδους σχέσης της με τον Τζόνι Ντεπ, άρχισε να πίνει και να υποφέρει από κρίσεις πανικού. Κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε με ένα τσιγάρο στο χέρι και κινδύνεψε να καεί ζωντανή. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και την ανάγκασε να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια.