Οι πρώτες εντυπώσεις από την παρουσία της στη Σύνοδο των G8 στις ΗΠΑ ως πρώτη κυρία της Γαλλίας δεν είναι απλά θετικές.

Η Βαλερί Τριερβελέρ γοήτευσε όχι μόνο του Γάλλους αλλά και τους Αμερικανούς.

Ήταν εκείνη που έκλεψε την παράσταση ανάμεσα στις συζύγους των αρχηγών κρατών και ξεχώριζε με τον αέρα ανεξαρτησίας και δυναμισμού που απέπνεε.

Οι δύο γάμοι, τα παιδιά, τα διαζύγια αλλά και η ελεύθερη συμβίωση με τον Ολάντ είναι ένα μίγμα ξένο προς τη συντηρητική κοινωνία της Αμερικής που τη δέχτηκε σαν σταρ του σινεμά.

Η αδάμαστη και ανεξάρτητη φύση της χαρακτηρίστηκε από πολλά ΜΜΕ εφάμιλλη με εκείνη παλαιότερων σταρ.

«Είναι σικάτη, πανέξυπνη, ανεξάρτητη, ανύπαντρη, μοιάζει με τις …θεές σταρ του Χόλιγουντ Λορίν Μπακόλ και Κάθριν Χέμπορν» έγραφαν χαρακτηριστικά.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ειδική ανακοίνωση ότι δεν υπήρχε πρόβλημα να υποδεχθεί την κυρία Τριερβελέρ παρότι δεν είναι παντρεμένη με τον γάλλο πρόεδρο.

«Είναι το πρώτο ανύπαντρο ζευγάρι που μπαίνει στον Λευκό Οίκο» σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία δείχνουν ξετρελαμένα με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας την οποία βρίσκουν «ταλαντούχα, με πολιτικό μυαλό, σύμβουλο του Ολάντ».

Τα αμερικανικά ΜΜΕ άνοιξαν τα λεξικά τους για να ανακαλύψουν πώς μπορεί μια Πρώτη Κυρία να μην έχει παντρευτεί τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Girlfried, spouce, compagnion δεν ήξεραν ποια λέξη ακριβώς να χρησιμοποιήσουν για να την κατατάξουν στα ρεπορτάζ τους.

«Κατά τη γνώμη μου η πλειοψηφία των Αμερικανών αποδέχεται αυτή τη σχέση επειδή είναι χαρακτηριστική της ζωής των Γάλλων» δήλωνε ο αναλυτής William Galston, του Ινστιτούτου Ερευνών Brookings.

«Οι αμερικανοί δεν θα ψήφιζαν ποτέ έναν Πρόεδρο που δεν έχει παντρευτεί τη σύντροφό του» συμπληρώνει ο ίδιος αναλυτής.

Για όλα τα θέμα του lifestyle και της σόουμπιζ διαβάστε στο www.radar.gr