Όταν ένας άνθρωπος γελάει με την καρδιά του δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ό,τι νιώθει το λέει, δεν του αρέσει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις.

Η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη του σε κάνουν να τον συμπαθείς πιο πολύ.

Ο ταλαντούχος Θεσσαλονικιός ηθοποιός Θανάσης Τσαλταμπάσης ήρθε για να μείνει.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η θεατρική παράσταση «Το μήλο» στην Αθήνα, σειρά είχε η Θεσσαλονίκη! Τι απήχηση είχατε και ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο μυστικό της επιτυχίας σας;
Παρόλο που πήγαμε χειμώνα είχαμε την ίδια απήχηση, ο κόσμος το γέμιζε το θέατρο, καθίσαμε στη Θεσσαλονίκη ενάμιση μήνα. Μυστικό δεν υπάρχει, απλά έχουμε όρεξη για αυτό που κάνουμε και το team είναι δεμένο. Με την Ναταλία Δραγούμη δεθήκαμε πάνω στη σκηνή και σκοπός μας δεν είναι τα λεφτά, αυτό που θέλουμε είναι να ψυχαγωγούμε τον κόσμο.

Σε χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο ανερχόμενο κωμικό ηθοποιό της γενιάς σου. Νιώθεις ότι ο τίτλος αυτός σου ανήκει;

Ναι, έχω ακούσει ότι με χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο κωμικό ηθοποιό, έχω να πω όμως ότι το θέατρο δεν είναι αγώνας δρόμου, δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι. Υπάρχουν αυτοί που αγαπάνε την ουσία και αυτοί που αγαπάνε την λάμψη, εγώ αγαπάω την ουσία στο θέατρο, τα υπόλοιπα τα κρίνει ο κόσμος, δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου.

Σε μια δύσκολα οικονομικά εποχή για την Ελλάδα εσύ πρωταγωνιστείς σε θεατρική παράσταση, συμμετέχεις σε κινηματογραφική ταινία, αλλά και σε τηλεοπτική σειρά! Είναι θέμα τύχης; Γνωριμιών; Ταλέντου; Ανταμοιβή των κόπων σου ή λίγο από όλα;
Σίγουρα είναι λίγο από όλα, δεν είναι ένα μόνο. Ο συνδυασμός όλων φέρνει αποτελέσματα. Προς το παρόν ανήκω στους τυχερούς, μπορεί όμως του χρόνου η τύχη να μη μου χαμογελάσει. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοί μου που θα μπορούσαν να είναι στην θέση μου, όμως για κάποιους λόγους δεν είναι. Έχω μάθει να προσαρμόζομαι στα δεδομένα, συμβαδίζω με την εποχή και οικονομικά έχω προσαρμοστεί, κάποιοι ίσως να μην μπορούν να προσαρμοστούν και για αυτό χάνουν δουλειές.

Ξέρω πολύ καλά ότι κάποια στιγμή θα ήθελες να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου σε ένα ρόλο δραματικό. Φοβάσαι μην τυχόν δεν λάβεις το ίδιο χειροκρότημα που λαμβάνεις ως κωμικός;

Όχι δεν φοβάμαι! Ποτέ μου δεν είχα τέτοιες φοβίες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω σε καλά έργα και ελπίζω κάποια στιγμή αν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω δραματικό ρόλο, γιατί θα μου άρεσε να κάνω κάτι κόντρα σε αυτό που ο κόσμος με έχει συνηθίσει.

Έχεις υπάρξει θεατής του εαυτού σου (εννοώ να παίξεις ρόλο μπροστά στον καθρέφτη σου); Αν ναι ποια είναι η αυτοκριτική σου;

Όταν παίρνω στα χέρια μου ένα κείμενο πάω μπροστά στον καθρέφτη μου και δοκιμάζω τρόπους στησίματος του σώματός μου και εκφράσεις. Δεν το κάνω συνέχεια, το αποφεύγω. Αυτό που κάνω συνήθως όταν βρίσκομαι πάνω στη σκηνή και παίζω είναι να βγαίνω από τον εαυτό μου και να με βλέπω, εμείς οι ηθοποιοί είμαστε και λίγο σκηνοθέτες του εαυτού μας. Ο καθρέφτης πάντως κρύβει κινδύνους, ο μεγαλύτερος είναι να παίξεις χωρίς συναίσθημα, χωρίς αυθορμητισμό.

Τι σημαίνει καλός ηθοποιός;

Καλός ηθοποιός σημαίνει να είσαι ένα μεγάλο παιδί, δηλαδή να έχεις ταυτόχρονα την αθωότητα ενός μικρού παιδιού, αλλά και την ωριμότητα ενός μεγάλου ανθρώπου.

Κάνεις κολλητή παρέα με ηθοποιούς ή κρατάς πισινές;

Κολλητή παρέα δεν κάνω, όχι. Φίλους έχω αρκετούς. Δεν είμαι καχύποπτος, παρόλο που βλέπω διάφορα περίεργα στον χώρο. Απλά, μου αρέσει να συζητώ θέματα εκτός χώρου, θέλω το μυαλό μου να ξεφεύγει.

Φίλους από το χώρο της showbiz έχεις;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολλά πάρε δώσε με ανθρώπους της showbiz. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους θεωρώ υποδεέστερους. Θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω παρέα με μερικούς και να έχω επαγγελματικά οφέλη, αλλά δεν έχει τύχει ως τώρα. Διπλωμάτης δεν λέω είμαι, διατηρώ την «Καλημέρα!» με κάποιους ανθρώπους της showbiz όπως κάνω και με τον μπακάλη της γειτονιάς μου. Αφιερώνω πολύ χρόνο στη σχέση μου και στους παιδικούς μου φίλους.

Ένιωσες ποτέ ότι παραλίγο να την ψωνίσεις;
Ποτέ δεν έχω καβαλήσει το καλάμι. Όλα μου ήρθαν σταδιακά και όχι απότομα. Βέβαια έχω και γερές βάσεις από την οικογένειά μου, αυτό με βοηθάει ώστε να μην χάσω την μπάλα. Ποτέ δεν ένιωσα ανώτερος από τους άλλους.

Ποια προγράμματα της τηλεόρασης προτιμάς; Θα έπαιρνες μέρος ποτέ σε talent show;
Βλέπω τηλεόραση, παρακολουθώ τα πάντα! Αγαπημένο πρόγραμμα αυτή την εποχή είναι το σήριαλ «Πίσω στο σπίτι» (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει). Σε talent show ποτέ δεν θα έπαιρνα μέρος, αν και κάθε χρόνο μου γίνονται προτάσεις. Θεωρώ βλακεία να αφήσω την δουλειά μου και να τρέξω σε ένα talent show. Κάποιοι ίσως να είναι πιο καλλιτεχνικής φύσεως από εμένα, τι να πω; Εγώ θέλω να τα κάνω όλα μέσα από την δουλειά μου.

Έχει τύχει την ώρα που είσαι πάνω στη σκηνή να σε φλερτάρουν με αποτέλεσμα να νιώσεις αμήχανα;

Όχι! Αποστασιοποιούμαι από κάτι τέτοια, ακόμα και αν έχει συμβεί μπορεί να μην το έχω πάρει χαμπάρι.

Δεν είναι λίγα τα κορίτσια που σε βρίσκουν ελκυστικό. Εσύ κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη τι θεωρείς ότι είναι αυτό που τις κερδίζει;
Πιστεύω τα μάτια μου, έχω καθαρό βλέμμα. Γενικά από ότι μου λένε οι γυναίκες τους αρέσει πολύ που τις κάνω να νιώθουν οικειότητα. Δεν είμαι τύπος που κυνηγάει να πει την ατάκα για να εντυπωσιάσει, είμαι πολύ cool…

Αν και είσαι χρόνια σε σχέση, έχεις δηλώσει πως φλερτάρεις αθώα. Θα σε πείραζε να κάνει το ίδιο και η κοπέλα σου;
Θα με πείραζε! Θέλω να τα κάνω και όχι να μου τα κάνουνε. Είμαι λίγο ανατολίτης. Ζηλεύω ναι! Της έχω εμπιστοσύνη, δεν μου έχει δώσει αφορμές και δικαιώματα..

Ζήλεια υπάρχει μεταξύ σας;
Θα με πείραζε! Θέλω να τα κάνω και όχι να μου τα κάνουνε. Είμαι λίγο ανατολίτης. Ζηλεύω ναι! Της έχω εμπιστοσύνη, δεν μου έχει δώσει αφορμές και δικαιώματα..

Σουξέ έχεις σε όλα τα μεγέθη γυναικών παρόλο που είσαι μικροκαμωμένος. Στο παρελθόν είχες συνάψει σχέση με μια βολεϊμπολίστρια. Σε έκανε να νιώθεις γίγαντας ή ένιωθες αισθητά την διαφορά ύψους; Αισθανόσουν άβολα;

Ποτέ δεν αισθάνομαι άβολα… σε βαθμό κακουργήματος! Στο δημοτικό λίγο προβληματιζόμουν για το ύψος μου, αλλά τώρα δεν με νοιάζει καθόλου. Θεωρώ ότι ίσα ίσα που με κάνει και πιο ιδιαίτερο, μου δίνει bonus!!! Είναι συν για την δουλειά μου.

Είσαι τύπος που μπορεί να στην «βαρέσει» ξαφνικά και να σηκωθείς αύριο το πρωί να πας να παντρευτείς ή σε πνίγει η ιδέα του γάμου για την ώρα;

Αν και είμαι της λογικής, θα το έκανα αν μου τη «βαρούσε», ναι!

Τι μπορεί να σε ξενερώσει σε μια γυναίκα;

Η έλλειψη θηλυκότητας. Δεν μπορώ τις αντρογυναίκες που παλεύουν να δείξουν ότι είναι πάνω από τον άντρα, είμαστε ίσοι. Με ξενερώνει όταν ακούω γυναίκες να βρίζουν και να περπατάνε στο δρόμο με το τσιγάρο στο χέρι.

Αν άλλαζες κάτι πάνω σου τι θα ήταν αυτό;

ΤΙΠΟΤΑ… Ό,τι ήταν να γίνει έγινε, τριαντάρισα..

Έχεις δηλώσει πως δυσκολεύεσαι να πληρώσεις τη δόση του δανείου σου. Σε αγχώνει το γεγονός ή κοιμάσαι ήρεμος;
Είμαι πολύ χαλαρός, τα δύσκολα τα αντιμετωπίζω ψύχραιμα και πρακτικά. Έχω γονείς, συγγενείς και φίλους που ξέρω ότι αν χρειαστεί θα με στηρίξουν για αυτό και δεν αγχώνομαι. Εννοείται βέβαια πως στην ανάγκη θα δουλέψω και εικοσάωρο..

Τι θεωρείς μεγαλύτερη αξία της ζωής;

Την οικογένεια και την φιλία!

Υπάρχει απορία που έχεις άλυτη;

Γιατί γεννιόμαστε και πεθαίνουμε; Ποιο το νόημα της ύπαρξής μας; Και κάτι άλλο, γιατί οι γυναίκες πάνε στην τουαλέτα δυο δυο;

Υπάρχει Θεός;

Για κάποιο λόγο υπάρχει ζωή, αν αυτό τον λόγο τον ονομάσω Θεό, τότε ναι υπάρχει. Δεν μπορώ να πιστέψω σε αυτό που μας διδάξαν στα σχολεία. Πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Πάσχα και όταν με καλούν σε γάμους γιατί μου αρέσει που συναντιόμαστε τα σόγια. Μου αρέσει η εθνική έννοια της θρησκείας, αλλά και η αγάπη που διδάσκει. Δεν έχω λύσει ακόμα αν αυτός ο Θεός που έχω μέσα μου είναι αυτός που ορίζει η θρησκεία. Δεν πιστεύω σε θαύματα γιατί αν γίνονταν θαύματα δε θα σκοτώνονταν αθώες ψυχές…

Επαγγελματικά τι καινούριο να περιμένουμε από εσένα;

Το καλοκαίρι θα κάνουμε περιοδεία με «Το Μήλο» σε όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσω γυρίσματα για μια κινηματογραφική ταινία του Νίκου Ζαπατίνα, το σήριαλ «Πίσω στο σπίτι» πάει για δεύτερη σεζόν και τέλος από Σεπτέμβρη θα παίξω σε μια θεατρική παράσταση που θα σκηνοθετήσει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και θα ανέβει πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα.

Πηγή: www.entertv.gr