Κομψή, διακριτική και με αίσθηση του χιούμορ η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, η 47χρονη Βαλερί Τριερβελέρ είναι έτοιμη να γίνει η πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Η ώρα της αλήθεια πλησιάζει και εκείνη δείχνει να περιμένει τη μεγάλη στιγμή που όλα τα φλας θα πέσουν πάνω της.

Αδιαμφισβήτητο φαβορί για τον ρόλο της επόμενης πρώτης κυρίας της Γαλλίας, η Τριερβελέρ, η οποία μαζί με τον Ολάντ απέχουν ελάχιστα από το να γίνουν το πρώτο ανύπαντρο ζευγάρι που θα διασχίσει το κατώφλι του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Στην αρχή η σχέση της με το Ολάντ έμεινε κρυφή καθώς όταν αποφάσισαν να γίνουν επιτέλους ζευγάρι, τόσο η ίδια όσο και ο Γάλλος σοσιαλιστής ζούσαν ακόμη με τους συντρόφους τους.

Παρά το γεγονός ότι η Τριερβελέρ είχε γνωρίσει τον Ολάντ από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως πολιτική συντάκτρια του περιοδικού «Paris Match», ο έρωτας τους… χτύπησε την πόρτα το 2005.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν στα ΜΜΕ πόσο «δυνατή» είναι αυτή η σχέση, άνθρωποι του περιβάλλοντός τους υποστηρίζουν πως τα σχέδια του Φρανσουά Ολάντ για την προεδρία του 2007, αναβλήθηκαν μόνο και μόνο επειδή κάτι τέτοιο θα σήμαινε το αναγκαστικό τέλος του παράνομου δεσμού τους, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ήδη εκμυστηρευτεί τα πάντα στην τότε σύντροφό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Μπορεί να χώρισαν από τους συντρόφους τους μετά τις προηγούμενες εκλογές, όμως οι δύο τους συνέχισαν να βγαίνουν στα κρυφά μέχρι τον Οκτώβρη του 2010, όταν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών θα δηλώσει δημοσίως πως πρόκειται για τη «γυναίκα της ζωής του».

Τώρα, η «σύντροφος του Κυρίου» καλοβλέπει την θέση της Πρώτης Κυρία της Γαλλίας. Τις τελευταίες βδομάδες, η Βαλερί Τριερβελέρ δίνει όλο και περισσότερες συνεντεύξεις, στέλνει όλο και περισσότερα μηνύματα υποστήριξης στον Ολάντ μέσω του Twitter.

Έχει απαρνηθεί τα δημοσιογραφικά της καθήκοντα, έχει αποκτήσει το δικό της γραφείο στο στρατηγείο του Ολάντ και περιμένει τον πολυπόθητο τίτλο και επιθυμεί η Κάρλα Μπρούνι να φάει… τη σκόνη της.