Από το 1998, ο διάσημος ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, ζεί μια πραγματικά ρομαντική ιστορία με το Φεστιβάλ των Καννών.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τότε Πρόεδρος του Φεστιβάλ, ζήτησε από την Caroline Scheufele, Πρόεδρο και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chopard, να ξανασχεδιάσει τον Χρυσό Φοίνικα. Από τότε, στολίζοντας τις σταρ στο Κόκκινο Χαλί, επιβραβεύοντας τα νέα ταλέντα του κινηματογράφου και οργανώνοντας τις πιο ελκυστικές βραδιές του δεκαπενθημέρου του σινεμά, η Chopard έγινε το έμβλημα του μεγαλύτερου ραντεβού του σινεμά και του glamour.

Διάσημη για τις πρωτότυπες και εκλεπτυσμένες δημιουργίες της που ξέρουν να τονίζουν την γυναικεία ομορφιά, η Chopard έχει τακτική παρουσία στο Κόκκινο Χαλί. Oscars, Baftas, Mostra Βενετίας…

Ο ελβετικός οίκος είναι παρών στα σημαντικότερα ραντεβού της 7ης Τέχνης, όμως στο Φεστιβάλ των Καννών είναι ένα κατεστημένο.

Μια λαμπερή συνεργασία

Όλα άρχισαν πριν απο 15 χρόνια καί ενώ το θρυλικό κινηματογραφικό φεστιβάλ ετοιμαζόταν νά γιορτάσει την 50η επέτειό του. Η Chopard άνοιξε μια μπουτίκ στην Croisette και ηταν πολύ φυσικό νά συναντηθούν οι δρόμοι του Προέδρου του Φεστιβάλ, Pierre Viot με την Caroline Scheufele.

Της πρότεινε να ξανασχεδιάσει τον Χρυσό Φοίνικα, την ανώτατη διάκριση του μεγαλύτερου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στον κόσμο. Την επόμενη χρονιά, το 1998, όταν έφτασε η στιγμή για να τιμηθεί η καλύτερη ταινία του διαγωνισμού, το κοινό ανακάλυψε έναν Χρυσό Φοίνικα, αξεπέραστης ομορφιάς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο σκηνοθέτης που τιμήθηκε με τον πρώτο Χρυσό Φοίνικα διά χειρός Chopard, ήταν ο «δικός» μας Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας και το Φεστιβάλ, συνδέθηκαν μέσω αυτού του έργου και δεν  χωρίστηκαν πλέον. Το 2012, η Chopard θα γιορτάσει την 15η της επέτειο ως επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Χρυσός Φοίνικας δια χειρός Chopard

O Xρυσός Φοίνικας, ανώτατη βράβευση που δίνεται κάθε χρόνο στην καλύτερη διαγωνιζόμενη ταινία μεγάλου μήκους του Φεστιβάλ, θα κατασκευασθεί για 15η συνεχή χρονιά από τα εργαστήρια της Chopard και θα παραδοθεί στη διάρκεια της τελετής λήξης, στις 27 προσεχούς Μαΐου. Αυτό το πολύτιμο βραβείο πού ξανασχεδιάσθηκε από την Caroline Scheufele το 1998, εχει μιά φίνα καμπύλη και απλώνει με χάρη τα φύλλα του.

Είναι δε στερεωμένο σε ένα «μαξιλάρι» από cristal de roche. Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό «κόσμημα» του Φεστιβάλ. Οι «μινι-Φοίνικες» που δημιουργήθηκαν το 2000 και απονέμονται απο τότε κάθε χρόνο στην καλύτερη ανδρική και γυναικεία ερμηνεία, όπως επίσης και η Χρυσή Κάμερα και το Τrophee Chopard κατασκευάζονται επίσης από τούς τεχνίτες του ελβετικού οίκου στα εργαστήρια της Haute Joaillerie.

Red Carpet Collection 2012 : Κομμάτια της Haute Joaillerie που δημιουργήθηκαν για το Κόκκινο Χαλί

Είναι πλέον μια παράδοση. Κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ των Καννών, ο Οίκος Chopard αποκαλύπτει τα νέα κομμάτια της συλλογής Haute Joaillerie «Red Carpet».

Δημιουργίες μοναδικές, που συνδυάζουν διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια, ζαφείρια αλλά και φίνους πολύτιμους λίθους που θα στολίζουν κάθε βράδυ τις σταρ στο μυθικό Κόκκινο Χαλί. Φέτος, η συλλογή θα περιλαμβάνει 65 μοναδικά κομμάτια, τιμώντας την 65η επέτειο του Φεστιβάλ.

12η Απονομή του Τrophee Chopard σε συνεργασία με το περιοδικό Variety – 17 Mαΐου 2012

Στις 17 Μαΐου, ένας διάσημος ανάδοχος θα επιδόσει τα 12α Τrophees Chopard σε δύο νέους ηθοποιούς, υποσχόμενα ταλέντα του διεθνούς κινηματογράφου. Η Μarion Cotillard, o Jonathan Rhys-Meyers, η Diane Kruger αλλά και ο Gael Garcia-Bernal είναι ανάμεσα στους ηθοποιούς πού τιμήθηκαν στην αρχή της καριέρας τους με το βραβείο αυτό.

Η επιλογή των φετινών υποψηφίων έγινε σε συνεργασία με το περιοδικό Variety, από μια επιτροπή επαγγελματιών του σινεμά, αποτελούμενη από τους Steve Gaydos, Features Editor του Variety, τον σκηνοθέτη Michael Roskam, την παραγωγό Sarah Siegel-Magness, την ηθοποιό Sharon Lawrence και την Caroline Scheufele.

Marilyn Forever : Ο φόρος τιμής της Chopard στην Μarilyn Monroe

Για μια ακόμη φορά η Chopard δείχνει την αγάπη της στο σινεμά, οργανώνοντας, στη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών, μια έκθεση με 25 αδημοσίευτες φωτογραφίες της Marilyn από τον φωτογράφο μόδας Milton H. Greene, η φιλία του οποίου με την σταρ ηταν θρυλική.

 Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών και θα αναχωρήσει στη συνέχεια σε τουρνέ ανα την υφήλιο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Για να τιμήσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του σινεμά που χάθηκε πριν από 50 χρόνια, η Caroline Scheufele, σχεδίασε ένα μοναδικό κόσμημα, εμπνευσμένο από την σταρ, το οποίο θα φορέσει η Eva Herzigova στο Κόκκινο Χαλί την ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ, στις 16 του προσεχούς Μαΐου. Η Πρόεδρος της Chopard ήθελε η μεγάλη φίλη του οίκου να συμμετάσχει σ’ αυτήν την τιμή, αφού η Eva θεωρείται η σύγχρονη εικόνα του glamour.



To Chopard Lounge στο Hotel Martinez

Δεσπόζοντας με μεγαλοπρέπεια στην Croisette, o τελευταίος όροφος του Ξενοδοχείου Martinez θα φιλοξενήσει και  φέτος το Chopard Lounge σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Αυτό το μοναδικό και κομψό μέρος θα δεχθεί τις επισκέψεις προσωπικοτήτων σε όλη τη διάρκεια του δεκαπενθημέρου: μια φωτεινή σουίτα πού θα έχει σαν επέκταση μια μεγάλη βεράντα που δεσπόζει στις Κάννες και στο Palais des Festivals. Θα ζει στον ρυθμό του φεστιβάλ ενώ συγχρόνως θα μπορεί μια επίσκεψη εκεί να προσφέρει μια στιγμή γαλήνης. Μοναδικές στιγμές, ζεστός χώρος και απρόσμενες συναντήσεις θα δίνουν την ευκαιρία να γευθεί κάποιος την μαγεία του Φεστιβάλ.

Χάρις στους χορηγούς της Chopard, οι καλεσμένοι θά μπορούν από νωρίς να γεύονται έναν καφέ Nespresso η ενα ποτήρι San Pellegrino με θέα τον κόλπο των Καννών, να περνούν πριν πάνε στο Κόκκινο Χαλί για ένα ποτήρι σαμπάνια Boizel η ένα κοκτέιλ Grey Goose, να απολαύσουν μια περιποίηση ομορφιάς οποιαδήποτε ώρα με προϊόντα L. Raphael, μια μανικιούρ OPI, η μια κόμμωση με την υπογραφή Dessange. Στις HD οθόνες του εσωτερικού χώρου, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τίς καλύτερες στιγμές των βραδιών Chopard του Φεστιβάλ.

Βραδιά Mystere – 21 Mαίου 2012 – Ο χώρος είναι μυστικός

Στις 21 Μαίου, ο Οικος Chopard θα δώσει την καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη βραδιά του. Φέτος το θέμα είναι ένα μεγάλο μυστήριο σε ενα μυστικό μέρος που θα αποκαλυφθεί μόνον την τελευταία στιγμή στους καλεσμένους αλλά  το πρόγραμμα θα έχει μοναδικές αποκλειστικές εκπλήξεις.



Gala amfAR – 24 Μαίου 2012 – Εden Roc

Κάθε χρόνο στη διάρκεια του Φεστιβάλ, ο κόσμος του σινεμά, συγκεντρώνεται στη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής βραδιάς υπέρ του amfAR που αγωνίζεται εναντίον του AIDS. Αυτή η εκδήλωση είναι ένα από τα πιο σημαντικά ραντεβού του Φεστιβάλ. Η Chopard που είναι πολύ δραστήρια στις φιλανθρωπικές αποστολές, είναι περήφανη πού υποστηρίζει κάθε χρόνο αυτό το γεγονός. Φέτος, ο Οίκος θα είναι συν-χορηγός του Φιλανθρωπικού Γκαλά που θα γίνει στο Hotel du Cap-Eden Roc.

Τελετή λήξης – 27 Μαΐου 2012 – Palais des Festivals

Όπως κάθε χρόνο, εκείνο το βράδυ, η αληθινή σταρ είναι ο Χρυσός Φοίνικας, πού κατασκευάζεται στα ατελιέ της Chopard. Αυτό το πολύτιμο τρόπαιο είναι χωρίς αμφιβολία το πιο ποθητό «κόσμημα» του Φεστιβάλ των Καννών.