Την άποψη ότι η τηλεόραση δεν είναι ο δαίμονας της ζωής μας εκφράζει ο Σταύρος Ζαλμάς ο οποίος παραδέχεται ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συγκυρίες για μεγάλη δημιουργία στην τηλεόραση, αλλά ότι τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας πάντα υπόψη το σκοπό που έχει η τηλεόραση, ο οποίος δεν είναι για εκείνον απλά ψυχαγωγικός, έχει δείξει επανειλημμένως και στιγμές δημιουργίας.

Μιλώντας στο TV Έθνος, ο Σταύρος Ζαλμάς, που επιστρέφει μετά από αρκετά μεγάλη απουσία στην τηλεόραση και τη σειρά «Είναι στιγμές», δήλωσε: «Έχω κάνει πολύ λογική χρήση της τηλεόρασης. Έχω κάνει το 1/3 των σίριαλ που θα μπορούσα να έχω κάνει. Κανείς όμως δεν επιλέγει να εξαφανιστεί και να κάτσει σπίτι του. Και είναι ανοησία στις σημερινές εποχές όπου η ανεργία έχει φτάσει το 50% να λες ότι θα μείνεις σπίτι για να ξεκουραστείς. Είμαστε σπίτια μας γιατί δεν γίνονται παραγωγές».

Στην ερώτηση αν έχει μείνει σκόπιμα άνεργος, ο Σταύρος Ζαλμάς απάντησε:«Ναι έχω μείνει. Πολλές φορές. Η ποιοτική καριέρα στηρίζεται στα όχι που έχεις πει. Και η ποιοτική καριέρα πληρώνεται πολύ ακριβά».