Μητέρα έξι παιδιών, σκληρά εργαζόμενη ηθοποιός (καλά, όχι ότι χτυπάει και κάρτα), Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, σύντροφος και προσφάτως και… σκηνοθέτης!

Πόσους ακόμα ρόλους να αντέξει η Angelina Jolie;

Όπως αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξη που παρέθεσε στο διαδίκτυο, όταν έκανε το ντεμπούτο της πίσω από τις κάμερες στην ταινία «Land of Blood and Honey» κατέρρευσε.

Μάλιστα, όπως είπε ο Brad Pitt τη βρήκε να κλαίει μέσα στο μπάνιο.

«Συναισθηματικά ήμουν ράκος. Ο Brad με βρήκε στα πλακάκια να κλαίω. Είχα αναλάβει μια τόσο μεγάλη ευθύνη και αισθανόμουν πολύ “μικρή” και ότι δεν θα τα κατάφερνα».

«Δε σχεδίαζα να γίνω σκηνοθέτης και εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως σκηνοθέτη. Απλά ήθελα να πω αυτήν την ιστορία, που είναι μια ιστορία αγάπης κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία».

Η ίδια έμεινε έκπληκτη όταν άκουσε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που έζησαν τον πόλεμο και πρόσθεσε ότι εκείνη την εποχή ήταν μόλις 17 ετών και δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Ήξερα πολύ λίγα πράγματα, όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί. Ήμουν μόνο 17 και τότε περνούσα μια περίοδο “αυτοκαταστροφής”. Ήταν μια κακή εποχή. Ήμουν πανκ… δε θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ θα γινόμουν πρότυπο οικογενειάρχη» ανέφερε.

Η ταινία της κέρδισε μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες και όπως είπε τη βοήθησε να κατανοήσει σε βάθος τη σπουδαιότητα του να διδάξει στα παιδιά της συγκεκριμένες αξίες. «Θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους και να σέβονται όλους τους ανθρώπους. Από τη φύση και μόνο της οικογένειάς μας μαθαίνουν πολλά. Δεν βλέπουν τη διαφορετικότητα ως κάτι περίεργο, πράγμα που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο».