«Τούμπες μέσα στον τάφο του» υποστηρίζουν οι Γάλλοι ότι θα κάνει ο Ναπολέων Βοναπάρτης στο άκουσμα του τίτλου του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, με τον οποίο θα τιμηθεί σε λίγες μέρες η Μεξικάνα ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ.

Η απόφαση του Νικολά Σαρκοζί να παρασημοφορήσει την ηθοποιό, που πριν λίγο καιρό επιδείκνυε τα μεγάλη στήθη της λέγοντας ότι πάντα ευχόταν να αποκτήσει το μέγεθός τους, τους έχει εξοργίσει.

Το περιοδικό «Marianne» κάνει λόγο για τον 78χρονο πρώην υπουργό του Σαρκοζί Henri Torre, ο οποίος είχε αρνηθεί τον τίτλο του Ιππότη λέγοντας: «Πολλοί άνθρωποι προτάθηκαν γι΄αυτό τον τίτλο, οι οποίοι, όμως, δεν αξίζει να τιμηθούν», τονίζοντας ότι τέτοιες διακρίσεις «έχουν χάσει την αξία τους».

Πολλοί εξοργισμένοι Γάλλοι μάλιστα δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα της L’Express σχόλια που αναφέρονταν στο Βοναπάρτη, ο οποίος «θα στριφογύριζε μέσα στον τάφο του» αν μάθαινε για τη Σάλμα Χάγιεκ!

Αρκετοί υποστήριζαν ότι αυτή είναι μια προσπάθεια του Σαρκοζί να εξαγοράσει λίγη δημοσιότητα πριν τις προεδρικές εκλογές, ενώ υπήρχαν και ειρωνικά ερωτήματα και debate όπου αναφερόταν ότι ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής θα έπρεπε να στεφθεί και ο Τεν Τεν μαζί με τον σκύλο του τον Μιλού!