O πλέον ανατρεπτικός και αντισυμβατικός ηθοποιός του Χόλιγουντ, o Johnny Depp πέρα από την υποκριτική έχει και άλλες καλλιτεχνικές ανησυχίες. Του αρέσει να ζωγραφίζει και να συλλέγει σπάνια χειρόγραφα βιβλία.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει θελήσει να εκθέσει δημόσια τους πίνακες που έχει σχεδιάσει, για την κλίση του ηθοποιού στη ζωγραφική αλλά και για τη γενναιοδωρία και την ευαισθησία του χαρακτήρα του, μίλησε ο σκηνοθέτης της νέας του ταινίας «The Rum Diary», Βruce Robinson.

Όπως αποκάλυψε ο σκηνοθέτης, ο Johnny Depp έχει στο σπίτι του πολλές ελαιογραφίες και μεταξύ αυτών τρία πορτραίτα του διάσημου κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards,στον οποίο ο ηθοποιός έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Ο Bruce Robinson αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που τον συγκίνησε: «Στη βιβλιοθήκη του Johnny στο σπίτι του στο Herefordshire βρήκα δύο «θησαυρούς» μεγάλης αξίας, έχει τη χειρόγραφη έκδοση ενός βιβλίου του Eliot και την πρώτη έκδοση του βιβλίου: «Les Fleurs Du Mal» του Baudlaire. Είδε ότι ενθουσιάστηκα και με εξέπληξε ευχάριστα με τη γενναιοδωρία και τη διακριτικότητα του. Γυρίζοντας σπίτι είδα ότι είχε ρίξει το βιβλίο του Baudlaire μέσα στην τσάντα μου. Μου του χάρισε επειδή μου άρεσε, χωρίς να πει τίποτα».