Αντιμέτωπος με έξι νέες αγωγές σεξουαλικής κακοποίησης ήρθε τη Δευτέρα ο Sean «Diddy» Combs. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και μία που κατηγορεί τον μεγιστάνα της ραπ για επίθεση σε ανήλικο.

Οι αγωγές κατατέθηκαν έναν μήνα αφότου ο Combs κατηγορήθηκε ποινικά για αυτό που οι εισαγγελείς περιγράφουν ως ένα μακροχρόνιο σύστημα sex trafficking και εκβιασμού. Ο Combs έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και δήλωσε αθώος.

«Στο δικαστήριο θα επικρατήσει η αλήθεια: ότι ο κ. Combs δεν έχει ποτέ επιτεθεί σεξουαλικά σε κανέναν – ενήλικα ή ανήλικο, άνδρα ή γυναίκα», ανέφεραν οι δικηγόροι του Combs σε δήλωσή τους τη Δευτέρα.

Οι αγωγές κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης από ανώνυμους ενάγοντες, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας που κατηγορεί τον Combs ότι του επιτέθηκε όταν ήταν ανήλικος.

«Επί δεκαετίες, ο Sean Combs κακοποιούσε, παρενοχλούσε, βίαζε, επιτίθετο, απειλούσε και εξανάγκαζε γυναίκες, άνδρες και ανήλικους για σεξουαλική ικανοποίηση, για να επιβάλει την κυριαρχία του και για να αποκρύψει την απεχθή συμπεριφορά του», ανέφερε μία από τις αγωγές, που κατατέθηκε από έναν άγνωστο ενάγοντα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο ενάγων ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στην έπαυλη του Combs στο Hamptons το 1998, ο ράπερ τον διέταξε να κατεβάσει το παντελόνι του και στη συνέχεια χάιδεψε τα γεννητικά του όργανα. Είπε ότι ήταν 16 ετών τότε.

Ο Combs συνελήφθη τον Σεπτέμβριο και κατηγορήθηκε για τρία κακουργήματα για συνωμοσία για εκβιασμό, sex trafficking και μεταφορά με σκοπό την άσκηση πορνείας. Δήλωσε αθώος στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο δικαστής απέρριψε το αίτημα του Combs για εγγύηση στις 10 Οκτωβρίου και όρισε ως ημερομηνία δίκης την 5η Μαΐου 2025.

Οι αγωγές τη Δευτέρα κατατέθηκαν από τον δικηγόρο Tony Buzbee, με έδρα το Χιούστον, ο οποίος δήλωσε ότι εκπροσωπεί 120 άτομα που κατηγορούν τον Combs για κακοποίηση.

Το δικηγορικό γραφείο Buzbee ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι σχεδιάζει να καταθέσει επιπλέον αγωγές κατά του Combs τις επόμενες εβδομάδες.