Ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Libération έχει προκαλέσει αναστάτωση στους θαυμαστές της Σελίν Ντιόν.

Σύμφωνα με αυτό, η διάσημη τραγουδίστρια έκανε lip-sync σε προηχογραφημένο κομμάτι κατά την εμφάνισή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Οι ισχυρισμοί ξεκίνησαν χθες Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, μία ημέρα αφότου η 56χρονη Σελίν Ντιόν κυκλοφόρησε ένα σινγκλ από την ερμηνεία του τραγουδιού «Hymne à l’amour» που είχε γίνει γνωστό από τη διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια Εντιθ Πιάφ.

«Τραγούδησε πραγματικά ζωντάνά η Σελίν Ντιόν κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;» αναρωτιόταν η Libération σε δημοσίευμα που μετέφερε τις απόψεις επαγγελματιών της μουσικής βιομηχανίας σύμφωνα με τις οποίες η ερμηνεία της ήταν «χωρίς καμία αμφιβολία» προηχογραφημένη.

«Αυτό που ακούσαμε στην τηλεόραση ήταν ένα διορθωμένο playback», ισχυρίστηκε ο συνθέτης και περφόρμερ Etienne Guéreau μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα. «Ήταν 100% playback, μπορείτε να το ακούσετε από τις πρώτες νότες», ισχυρίστηκε ένας ηχολήπτης, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το δημοσίευμα εξόργισε κάποιους από τους φαν της Σελίν Ντιόν. «Τι ανάγκη είναι αυτή να σπιλώνεις, να ξεφτιλίζεις; δεν μας νοιάζει! Δεν θα αφαιρέσετε το συναίσθημα που νιώσαμε εκείνη τη στιγμή. Η φωνητική ερμηνεία της Σελίν Ντιόν είναι αξιοθαύμαστη, ανεξάρτητα από αυτό», έγραψε ένας από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων στο X.

Άλλοι δήλωσαν ότι ακόμα αν η ερμηνεία της Ντιόν αποδεικνυόταν προηχογραφημένη, δεν θα τους πείραζε. «Ποιος νοιάζεται – ήταν υπέροχη είτε έτσι είτε αλλιώς», σχολίασε ένας θαυμαστής. Ένας άλλος αναφέρθηκε στους πρόσφατες μάχες που έχει δώσει για την υγεία της η Ντιόν, γράφοντας: «Είναι άρρωστη. Αφήστε την να κάνει lip sync».

Η ερμηνεία της τραγουδίστριας στον Πύργο του Άιφελ ήταν μια θριαμβευτική επιστροφή στην παγκόσμια σκηνή για τη σταρ, η οποία πριν από λιγότερο από δύο χρόνια αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου, μια ανίατη και επώδυνη νευρολογική διαταραχή που προκαλεί σκληρότητα και σπασμό των μυών. Η ίδια είχε δηλώσει ότι είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την ασθένεια να τερματίσει την καριέρα της.