Για την επιλογή του να αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», το 2021, μίλησε ο Άρης Σερβετάλης. Ο ηθοποιός είχε πάρει την απόφαση να μην συνεχίσει στην παράσταση εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να μην επιτρέπει στους ανεμβολίαστους πολίτες να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, το πρώτο διάστημα μετά την πανδημία της Covid 19.

Ο ηθοποιός βρέθηκε στην εκπομπή «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4» και υποστήριξε πως έκανε αυτό που ο ίδιος έκρινε σωστό και πως ο διαχωρισμός των ανθρώπων είναι κάτι το οποίο δεν τον αντιπροσωπεύει.

«Όταν πρέπει να πάρεις θέση σε κάποια διλήμματα, εκεί αναγκαστικά λες ότι εγώ πιστεύω αυτό και το άλλο δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Ασχέτως αν είναι σωστή ή όχι, δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ξεκάθαρο έξι μήνες πριν παρθεί αυτή η απόφαση από την κυβέρνηση, να διαχωρίζονται οι θεατές σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», είπε αρχικά ο Άρης Σερβετάλης.

«Είχα πει τότε στην παραγωγή και στον καλλιτεχνικό διευθυντή  ότι εγώ δεν μπορώ να το υποστηρίξω, δεν μπορώ να συμμετέχω σε αυτό. Μου είπαν ότι αυτό είναι τρέλα και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει και όταν έγινε τούς είπα ότι πρέπει να φύγω», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Εγώ έκανα αυτό που αισθανόμουν ως ορθό, αλλά υπάρχει και το “κόστος”, γιατί ο άλλος μπορεί να μην το καταλάβει, ο άλλος μπορεί να το πάρει με έναν άλλο τρόπο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να τοποθετηθεί ανάλογα», κατέληξε ο ηθοποιός.