Την αποθέωση γνώρισε η Άννα Βίσση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στη συναυλία της στο Καλλιμάρμαρο. Η διάσημη τραγουδίστρια γέμισε με 65.000 θεατές το «Καλλιμάρμαρο» και δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας είπε μάλιστα στο κοινό πως ήταν η ωραιότερη νύχτα της καριέρας της.

Παρά το ότι είχε βρέξει νωρίτερα και οι συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικότερες, περίπου 65.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για να απολαύσουν την κορυφαία ερμηνεύτρια. Επί σχεδόν 4 ώρες το κατάμεστο στάδιο «σείστηκε» με τις τεράστιες και διαχρονικές επιτυχίες της Άννας Βίσση.

«Έχω βιώσει πολύ συγκινητικά συναισθήματα. Στη ζωή μου έχω εισπράξει επιτυχία, αναγνώριση, αλλά και αμφισβήτηση. Για αυτό το να είσαι 66 χρονών, όπως είμαι εγώ σήμερα, και να μπαίνεις σε ένα ξεχειλισμένο Καλλιμάρμαρο… Δεν είναι το νούμερο, είναι αυτό που μου έδωσαν», είπε χαρακτηριστικά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Το χειροκρότημα καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας μου, το ότι τραγουδούσαν τα πάντα, αγαπούν τα τραγούδια μου, τον Νίκο Καρβέλα που τα έγραψε, τον τρόπο που τα λέω, τον τρόπο που τα αισθάνομαι, το ότι τα ζω. Έλεγε η Τζάνις Τζόπλιν “άμα δεν αισθανθείς αυτή τη λέξη από “Κ”, δεν θα τη μεταφέρεις ποτέ στον κόσμο”. Σήμερα επιβεβαιώθηκα ότι αυτό που ήθελα να γίνω, ήταν μια ενεργειακή τραγουδίστρια, μια παθιάρα τραγουδίστρια και αυτό έγινα. Πάντα πίστευα ότι είμαι γεννημένη για να κάνω μουσική. Δεν ήξερα ακριβώς πώς θα γίνει, αλλά πάντα το ήξερα», είπε η Άννα Βίσση.

«Ο πραγματικός καλλιτέχνης δεν έχει ηλικία. Κανείς δεν έχει ηλικία. Δηλαδή αν φτάσεις 60, περιμένεις να πεθάνεις; Όχι. Μακάρι να μην γεννηθεί ξανά άλλη Άννα Βίσση. Δεν σκέφτομαι τον τίτλο “απόλυτη ελληνίδα σταρ”, δεν το αισθάνομαι σαν βάρος στους ώμους μου. Είναι ωραίο, μου αρέσει, με τιμάει, με φτιάχνει, αλλά δεν ζω με αυτό. Δεν πάω στο στούντιο σαν απόλυτη, πάω σαν κορίτσι που έχει κάποια βιώματα» κατέληξε η τραγουδίστρια.

Η συναυλία αποτέλεσε την κορύφωση της φετινής περιοδείας της Άννας Βίσση, που γιορτάζει 50 χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής. Με το σύνθημα «Ό,τι έχω ζήσει, το ‘χει πει η Βίσση», δεκάδες χιλιάδες θεατές τραγούδησαν μαζί της τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς, η αφιέρωση στον Μίμη Πλέσσα. «Σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος μουσικός και συνθέτης. Ας χαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Μίμη Πλέσσα», είπε η Άννα Βίσση αποχαιρετώντας τον Μίμη Πλέσσα ερμηνεύοντας τη μεγάλη επιτυχία, «Θα πιω απόψε το φεγγάρι».

Η «απόλυτη ελληνίδα σταρ», μετά το περσινό διπλό sold-out στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τραγούδησε επιτυχίες 50 ετών καριέρας στο εμβληματικό και παγκοσμίου φήμης Παναθηναϊκό Στάδιο, το στάδιο – σύμβολο του αθλητισμού και του πολιτισμού. 

Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση κατέπληξε τους χιλιάδες θαυμαστές της με μια μοναδική εμφάνιση εμπνευσμένη αποκλειστικά για τη μεγάλη βραδιά, από τον σχεδιαστή μόδας Βρεττό Βρεττάκο και σε styling της κόρης της, Σοφίας Καρβέλα. Η haute couture δημιουργία χρειάστηκε 2 μήνες προετοιμασίας και εκατοντάδες ώρες υλοποίησης.

Άννα Βίσση

Στη συναυλία της Άννας Βίσση ήταν φυσικά παρών ο Νίκος Καρβέλας, ο οποίος δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram μία κοινή φωτογραφία τους.