Στην κάμερα της ΕΡΤ και των «Μαμάδων» μίλησε ο Χάρης Ρώμας. Ο δημοφιλής ηθοποιός και δημιουργός άνοιξε την καρδιά του στην πρεμιέρα της εκπομπής, όπου μοιράστηκε παιδικές του αναμνήσεις αλλά και τη σχέση με τους γονείς του.

«Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, όταν θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια, είναι η μητέρα μου να με κυνηγάει στο πατρικό μου στον Πειραιά, επειδή είχα κάνει μία αταξία. Η μεγαλύτερη αταξία που έκανα μικρός ήταν ότι έσπασα το τζάμι του δωματίου με ένα παιχνίδι, επειδή με νευρίασε ο πατέρας μου», αφηγείται ο Χάρης Ρώμας.

«Η μητέρα μου διηγούνταν την “αταξία” που είχα κάνει με μια ζητιάνα η οποία καθόταν σε γωνία του δρόμου με το χέρι της απλωμένο και ζητούσε ελεημοσύνη. Αυτή η εικόνα μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ρώτησα τη μητέρα μου τι είναι αυτό και γιατί αυτή η κυρία κάθεται εκεί. Μου είπε ότι δεν έχει λεφτά, έχει μεγάλο πρόβλημα για να ζήσει και για αυτό της δίνουν κάποια λεφτά. Και της δίνουν για να φάει.

Μετά από μια μέρα εξαφανίστηκα από το σπίτι. Αρχίσανε να με ψάχνουν όλοι. Πανικόβλητοι βγήκαν στους δρόμους να με ψάξουν και ξαφνικά με βλέπουν τη γωνία του δρόμου δίπλα σε αυτή την κυρία με εμένα να απλώνω το χέρι μου. Είπα: βοηθάω την κυρία για να φάει, μαμά», περιγράφει στη συνέχεια ο Χάρης Ρώμας.

«Είμαι παιδί της μητέρας μου, πολλοί μου λένε ότι της μοιάζω και στις εκφράσεις, στον τρόπο που κινώ τα χέρια μου. Εσχάτως, όμως, αναπολώ και τον μπαμπά μου. Τον βλέπω καμιά φορά και στον ύπνο μου, παραμιλάω και του λέω: μπαμπά μου», εξομολογείται συγκινημένος ο Χάρης Ρώμας.