θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός της μεταπολεμικής νοσταλγικής ελαφράς μουσικής, Βέτα Προέδρου. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Ένας θλιβερό νέο στην αρχή της εβδομάδας είναι η αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας ηθοποιού με τη βελούδινη φωνή της Βέτας Προέδρου…Έφυγε σήμερα και κηδευεται αύριο από τον Άγιο Βασίλειο Εξαρχείων στην οδό Μετσόβου. Θα ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία της σε χωριό του Ναυπλίου, εκεί που γύρισε την πρώτη της ταινία “Επιστροφή στις Μυκήνες”. Γεννημένη στις 16 Φεβρουαρίου του 1935 έκανε σημαντικές εμφανίσεις στον ελληνικό κινηματογράφο και κυρίως άφησε εποχή με την ιδιόμορφη ζεστή φωνή της στο ραδιόφωνο με τις εκπομπές της και στο τραγούδι, αφού ως μούσα του Χαιρόπουλου γνωρισε μεγάλη επιτυχία στα νυχτερινά καλά μαγαζιά. Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιο-λεύκωμα του ΤΑΣΕΗ που υπήρξε εκλεκτό μέλος του, το 2018. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Βέτα. Ευχαριστούμε την σελιδα Μουσικό θέατρο του φίλου Γιάννη Χριστόπουλου για τις φωτογραφίες που με τόση επιμέλεια διαφυλάσσει. Στην τελευταία η Βέτα στις αρχές της πλάι στον Σταύρο Παράβα και τον Σωκράτη Κορρέ», σημειώνει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ένας θλιβερό νέο στην αρχή της εβδομάδας είναι η αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας ηθοποιού με τη βελούδινη φωνή…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Monday, August 26, 2024

Η Βέτα Προέδρου γεννήθηκε το 1935 στη Θάσο. Ήταν συνεργάτιδα της Ορχήστρας Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, ενώ έχει τραγουδήσει σε αρκετές ελληνικές ταινίες. Ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Τζώρτζη.