Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γνωστή influencer από τη Βραζιλία, με κατηγορίες για σωματεμπορία και δουλεία. Πρόκειται για την Κατ Τόρες, πρώην μοντέλο και γνωστή προσωπικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούταν στον τομέα της υγείας και της ευεξίας.

Η Κατιούσκα Τόρες Σοάρες –όπως είναι το πλήρες όνομά της- βρίσκεται σήμερα κρατούμενη σε φυλακή της Βραζιλίας. Έχει καταδικαστεί για trafficking, αλλά και ότι κρατούσε ως σκλάβες γυναίκες και ότι τις ανάγκαζε να δουλεύουν ως εργάτριες του σεξ. Περισσότερες από 40 γυναίκες έχουν ως τώρα αναφέρει ότι έπεσαν θύματα της Τόρρες, όμως οι περισσότερες αρνούνται να καταθέσουν.

Η γνωστή influencer προσέγγιζε γυναίκες που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση και με τις υποσχέσεις της τις έβαζε σε έναν φρικτό κόσμο δουλείας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Η ίδια, μέσα από τη φυλακή, τονίζει σε συνέντευξή της στο BBC ότι είναι αθώα, αρνούμενη ότι οποιαδήποτε γυναίκα είχε ζήσει ποτέ μαζί της ή ότι είχε εξαναγκάσει ποτέ κάποια να συμμετάσχει σε σεξουαλική εργασία.

Η Κατ Τόρες είδε τη φήμη της το 2013 να εκτοξεύεται λόγω της φερόμενης σχέσης της με τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η ίδια έλεγε πως ήταν ζευγάρι για λίγο διάστημα, αλλά το περιβάλλον του ηθοποιού το διέψευσε.

Δείτε το βίντεο στο 11:44

Η Κατ Τόρες ζούσε μέσα στη χλιδή και ήταν «συνοδός» πλουσίων (sugar babe), αλλά σύμφωνα με το BBC άρχισε τις καταχρήσεις με παραισθησιογόνα ναρκωτικά. Παράλληλα διατηρούσε έναν ιστότοπο «ευεξίας» που υποσχόταν στους συνδρομητές «αγάπη, χρήματα και αυτοεκτίμηση» έναντι χρημάτων και είχε αναπτύξει ισχυρό κύκλο οπαδών στα social media.

Η Βραζιλιάνα βρισκόταν στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2022 μαζί με άλλες δύο γυναίκες από την πατρίδα της. Οι δύο νεαρές Βραζιλιάνες δηλώθηκαν ως αγνοούμενες τον ίδιο μήνα και οι οικογένειές τους και το FBI ξεκίνησαν έρευνα στις ΗΠΑ για να τις εντοπίσουν. Το μόνο στοιχείο που είχαν να δώσουν στις αρχές, ήταν πως είχαν πάει να ζήσουν μαζί με την influencer. Οι αρχές βρήκαν την άκρη του νήματος πέρυσι και η Κατ Τόρες καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για εμπορία ανθρώπων και δουλεία σε βάρος μιας από αυτές τις δύο γυναίκες.