Τις τελευταίες στιγμές της Σάνεν Ντόχερτι, η οποία πέθανε το Σάββατο έπειτα από χρόνια μα΄χη με τον καρκίνο, περιγράφει ο γιατρός της, Λόρενς Πιρό.

Η 53χρονη ηθοποιός ήταν «περιτριγυρισμένη από μερικούς πολύ στενούς φίλους», αναφέρει ο δόκτωρ Πιρό δύο μέρες μετά το θάνατό της.

«Ήταν σε ένα μέρος που αισθανόταν πολύ άνετα και κοιμόταν. Ο στενός της κύκλος της, της έδινε πολύ αγάπη, υποστήριξη και φροντίδα», αναφέρει ο ογκολόγος.

Σχετικά με τις τελευταίες της στιγμές ο γιατρός αναφέρει πως ήταν ένας συνδυασμός συναισθημάτων. «Ήταν λυπηρό, όμορφο και αξιαγάπητο. Το δυσκολότερο σχετικά με όλο αυτό ήταν πως δεν ήταν έτοιμη να φύγει. Αγαπούσε τη ζωή».

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Beverly Hills, 90210» έλαβε για πρώτη φορά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού το 2015 και μπήκε σε ύφεση το 2017. Ο καρκίνος, όμως, επέστρεψε το 2019 και η Ντόχερτι αποκάλυψε το 2020 πως είχε διαγνωστεί με μεταστατικό καρκίνο σταδίου 4.

«Κάθε φορά που διάβαζε για κάτι νέο, μου τηλεφωνούσε αμέσως ή μου προωθούσε κάτι και το συζητούσαμε και βλέπαμε αν ταίριαζε με το δικό της σενάριο και πού θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμά της» θυμάται. «Πάντα με εξέπληττε ο τρόπος με τον οποίο μπορούσε να διαχωρίσει τα συναισθήματά της για το ότι ήταν τόσο νέα και ότι βρισκόταν σε ένα τόσο δύσκολο ταξίδι. Ήταν τόσο συγκεντρωμένη και ψύχραιμη σε αυτά τα πράγματα».

Δεν ήθελε να σκέφτεται το ενδεχόμενο του θανάτου

Σύμφωνα με τον ογκολόγο της, η Σάνεν Ντόχερτι ήταν «πάντα πολύ θετική» όσον αφορά το πώς έβλεπε την πρόγνωσή της.

«Στο μυαλό της, δεν ήθελε να σκεφτεί καμία άλλη εναλλακτική λύση από το ”νικήσαμε, ας ασχοληθούμε τώρα με τη ζωή”» δήλωσε στο People. «Ήθελε να ζει κάθε μέρα, όχι σαν να ήταν η τελευταία της μέρα, αλλά σαν να ήταν η αρχή ενός εντελώς νέου κεφαλαίου γι’ αυτήν».