Φουντώνουν οι φήμες για παράνομη σχέση του πρίγκιπα Ουίλιαμ λίγο καιρό μετά τη διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο, γιατί εξαφανίζονται αθόρυβα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι μια μαρκησία έκλεψε την καρδιά του διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Το Vulture έκανε εκτεταμένη έρευνα και ανακάλυψε ότι διάφορες αναφορές αποσύρθηκαν χωρίς προφανή λόγο, δημιουργώντας υπόνοιες αν υπήρξε παρέμβαση από το Παλάτι ή αν πρέπει να αποσιωπηθεί κάτι. Οι πρώτες φήμες κυκλοφόρησαν το 2019 και συνεχίστηκαν έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ σταμάτησαν εντελώς όταν η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκαν με καρκίνο, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του βρετανικού Τύπου.

Η βασιλική συντάκτρια του Vulture, Έλι Χολ, έγραψε πως σχετικές ιστορίες αποσύρθηκαν εντελώς ή τροποποιήθηκαν σε ταμπλόιντ όπως The Sun, The Daily Mail, The Daily Express και The Mirror, αλλά και στο Tatler, ένα περιοδικό της υψηλής κοινωνίας.

Το Business Insider έγραψε σχετικά για την υπόθεση, ότι η φημολογούμενη πέτρα του σκανδάλου είναι η Βρετανίδα Σάρα Ρόουζ Χάνμπερι, την οποία φέρεται να ζήλεψε η Κέιτ και να είδε ως «αντίπαλο».

H Σάρα Ρόουζ Χάνμπερι

Ποια είναι η Σάρα Ρόουζ Χάνμπερι

Η Σάρα Ρόουζ Χάνμπερι ανέκαθεν συνδέονταν με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, καθώς η γιαγιά από την πλευρά της μητέρας ήταν παράνυμφος της βασίλισσας Ελισάβετ. Ωστόσο, έγινε επίσημα ευγενής όταν παντρεύτηκε το 2019 τον David Cholmondeley, 7ο μαρκήσιο του Cholmondeley.

Οι φήμες ξεκίνησαν το 2019 όταν ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έμεναν στο Anmer Hall στο Νόρφολκ, περίπου 10λεπτά με το αυτοκίνητο από την κατοικία των Cholmondeley στο Houghton Hall.

Τότε, οι δικηγόροι του Γουίλιαμ απηύθυναν προειδοποίηση σε «τουλάχιστον ένα βρετανικό δημοσίευμα» ότι η κάλυψη του θέματος δεν ήταν μόνο «ψευδής και εξαιρετικά επιζήμια», αλλά θα παραβίαζε την ιδιωτική του ζωή, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Έκτοτε, οι φήμες για παράνομο ειδύλιο έδιναν και έπαιρναν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ φούντωσαν όταν η Ρόουζ άρχισε να εμφανίζεται ενταντικά στο πλευρό του πριγκιπικού ζεύγους.

Για πρώτη φορά υποχώρησαν μετά τη διάγνωση της Κέιτ με καρκίνο και επανήλθαν, επειδή αποσύρθηκαν σχετικά δημοσίευμα χωρίς κάποιον προφανή λόγο.