Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έχουν μια ιστορία που μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες και οι τελευταίοι επτά μήνες έχουν δείξει ότι η βασίλισσα έχει πραγματικά αγκαλιάσει τον ρόλο της, προς μεγάλη χαρά του βασιλιά. Η χρονιά σημαδεύτηκε από τις ανησυχίες για την υγεία των μελών της βασιλικής οικογένειας, με τη βασίλισσα να συνεχίζει να παρεμβαίνει επιδέξια στα δύσκολα ζητήματα.

Καθώς πλησιάζει η μέρα που η Καμίλα θα γίνει 77 χρόνων, η αξία της αναγνωρίζεται περισσότερο από ποτέ, όπως σημειώνει ένας κορυφαίος ειδικός σε βασιλικά θέματα.

Η βασιλική εμπειρογνώμονας και πρώην βασιλική ανταποκρίτρια του BBC, Jennie Bond, δήλωσε, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror: «Νομίζω ότι εν μέρει οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει τόσο πολύ ο άνδρας που αγαπά να είναι περήφανος γι’ αυτήν».

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα

«Αλλά επίσης πρέπει να αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση που έχει κερδίσει ευρεία αποδοχή –ακόμα και στοργή– από ένα κοινό που κάποτε συσπειρώθηκε εναντίον της και τη θεωρούσε “αντροχωρίστρα” που διέλυσε έναν γάμο και την “άλλη γυναίκα” που έκανε την πριγκίπισσα Νταϊάνα τόσο δυστυχισμένη. Νομίζω ότι η Νταϊάνα είχε απόλυτο δίκιο όταν μου είχε πει ότι η Καμίλα ήταν “πιστή” και ότι η αγάπη του Καρόλου για την Καμίλα ήταν ισχυρότερη από οποιονδήποτε γάμο θα μπορούσε ποτέ να κάνει».

Η βασιλική ειδικός είπε στο OK! ότι η αφοσίωση της βασίλισσας Καμίλα οφειλόταν κυρίως στη στενή της σχέση με τον βασιλιά Κάρολο. «Είναι, άλλωστε, μια γυναίκα που δεν χρειάστηκε ποτέ να αφοσιωθεί σε μια σταθερή καριέρα ή σε ένα καθημερινό ωράριο εργασίας. Τους τελευταίους μήνες έχει επωμιστεί έναν απότομα αυξημένο φόρτο εργασίας και ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης και δείχνει υπέροχη σε αυτό».