Πρόσωπο των ημερών είναι ο Απόστολος Λύτρας ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά τη βιαιοπραγία εναντίον της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που τον οδήγησε τελικά στην προφυλάκιση.

Πρόκειται για ένα από τους πιο γνωστούς δικηγόρους στην Ελλάδα, με μεγάλο γραφείο στο Κολωνάκι, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει χειριστεί πολύκροτες ποινικές υποθέσεις.

Στη σελίδα του δικηγορικού του γραφείου, η οποία τις τελευταίες ώρες είναι εκτός λειτουργίας, συστήνει τον εαυτό του ως μαχόμενο δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, μέλος της Ένωσης Μαχόμενων Ποινικολόγων, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Δ.Σ.Α, μέλος της Ένωσης Νομικών, μέλος του Erga Omnes.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βριλησσίων, μέλος του Οικουμενικού Ελληνισμού, μέλος Σωματείων Κοινωνικής Δράσης για την προστασία των ανηλίκων και για την καταπολέμηση της σχολικής βίας.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων και μέλος του τοπικού συμβουλίου για την πρόληψη της παραβατικότητας, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Βριλησσίων.

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος και ομιλητής σε πολυάριθμα επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια.

Η καταγωγή

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1972 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα. Τελειώνοντας το σχολείο φεύγει για την Ιταλία που σπουδάζει νομική στην πόλη Ματσεράτα και μετά το τέλος των σπουδών του επιστρέφει στην Αθήνα για να ασκήσει τη δικηγορία.

Ο Απόστολος Λύτρας παντρεύεται και αποκτά δύο κόρες εκ των οποίων η μια σήμερα είναι φοιτήτρια και η δεύτερη 17 ετών. Ο πρώτος του γάμος τελειώνει το 2015, όταν γνωρίζει τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, με την οποία ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας και αποκτούν μία κόρη που σήμερα είναι εννέα ετών.

Οι υποθέσεις

Κάποιες εκ των υποθέσεων που έχει αναλάβει είναι η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί, ενώ εκπροσώπησε και την Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι. Είναι δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ πελάτης του είναι και ο δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα που έπεσε νεκρή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο Απόστολος Λύτρας είναι δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε στο Β’ νεκροταφείο, καθώς και νομικός εκπρόσωπος της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό, η οποία εκδιδόταν από τον Ηλία Μίχο.

Επιπλέον, εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων στα Τέμπη, ενώ είναι δικηγόρος σε υποθέσεις γυναικοκτονιών, όπως της γυναίκας στην Κρήτη την οποία σκότωσε ο άνδρας της στο ξενοδοχείο που εργαζόταν.

Τα social media και το σκάφος

Στα social media, και πιο συγκεκριμένα στον λογαριασμό του στο Facebook, έχουν ανέβει 5.000 φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεται με τη σύζυγό του και τις κόρες του, καθώς και από τα ταξίδια με το σκάφος που έχει στην κατοχή του.

Διέμενε για μεγάλο διάστημα στα Βριλήσσια, όμως τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στον Γέρακα.