H Κέιτ Γουίνσλετ μίλησε στο περιοδικό «Vanity Fair» για το φιλί που είχε δώσει στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Ο Τιτανικός».

H Κέιτ Γουίνσλετ ήταν μόλις 22 ετών όταν ο «Τιτανικός» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1997. Η ταινία κέρδισε 11 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας και έγινε η τρίτη εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών σε παγκόσμιες εισπράξεις, μετατρέποντας ταυτόχρονα την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε σούπερ σταρς.

Η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μπορεί να είχαν χημεία ως «Ρόουζ» και «Τζακ» στον «Τιτανικό», αλλά η σκηνή του περίφημου φιλιού ήταν αρκετά αμήχανη για τη βρετανίδα ηθοποιό. Σύμφωνα με τη 48χρονη, η οικειότητα με τον 49χρονο Ντι Κάπριο «δεν ήταν ό,τι καλύτερο».

«Έπρεπε να ανέβουμε με μια σκάλα στο σημείο της σκηνής, ο Λεονάρντο δεν σταμάτησε να γελάει και το μακιγιάζ μας ήταν ένα μεγάλο θέμα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο «Vanity Fair», η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου. «Γυρίσαμε τη σκηνή τέσσερις φορές, γιατί ο Κάμερον ήθελε ένα συγκεκριμένο φως στα πρόσωπά μας. Έπρεπε, επίσης, να ελέγχουμε το μακιγιάζ μας, ο κορσές που φορούσα ήταν ασφυκτικός. Ήταν όλα ένας εφιάλτης!», συμπλήρωσε.

«Κατέληγα να μοιάζω σαν να είχα ρουφήξει μια σοκολάτα καραμέλας μετά από κάθε λήψη, επειδή το μακιγιάζ του Λεονάρντο έβγαινε πάνω στο πρόσωπό μου», συνέχισε η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ. «Και το δικό μου μακιγιάζ πήγαινε στο δικό του πρόσωπο και ήταν έτσι σε ένα σημείο χλωμός», περιέγραψε.

Τέλος, η Κέιτ Γουίνσελτ αποκάλυψε ότι μέσα στην μπλούζα της είχε κρυμμένα τα πινέλα και το σφουγγάρι για να μπορεί να ανανεώνει το μακιγιάζ της κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. «Εγώ όταν βλέπω αυτή τη σκηνή, θυμάμαι ότι δεν μπορούσα να αναπνεύσω μέσα σε αυτόν τον αναθεματισμένο κορσέ», σημείωσε χαρακτηριστικά καθώς έβλεπε στην τηλεόραση τη σκηνή του φιλιού από τη δημοφιλή ταινία.

Σημειώνεται ότι η Κέιτ Γουίνσλετ δέχτηκε σκληρά σχόλια για το σώμα της μετά την πρεμιέρα του «Τιτανικού» και θεώρησε ότι τα σχόλια ήταν «εκφοβιστικά» και «στα όρια της κακοποίησης». Σε παλιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Αν μπορούσα να γυρίσω το ρολόι πίσω, θα χρησιμοποιούσα τη φωνή μου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. Θα μιλούσα στους δημοσιογράφους, θα απαντούσα: “Μην τολμήσετε να μου ξαναφερθείτε έτσι. Είμαι μια νέα γυναίκα, το σώμα μου αλλάζει, το ανακαλύπτω, είμαι βαθιά ανασφαλής, είμαι τρομοκρατημένη, μην το κάνετε πιο δύσκολο από ό,τι είναι ήδη”. Αυτό είναι εκφοβισμός, ξέρετε, και στην πραγματικότητα οριακό κακοποιητικό, θα έλεγα».