Από σήμερα, 17 Απριλίου, ο Δημήτρης Παπανώτας δεν θα είναι στο πανέλ της εκπομπής «Happy Day» την ώρα της στήλης του Δήμου Βερύκιου.

Οπως εξήγησε η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή κάτι τέτοιο συνέβη λόγω της υποψηφιότητας του Δημήτρη Παπανώτα στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ όπου το κανάλι αποφάσισε για λόγους δεοντολογίας να μη συμμετέχει o δημοσιογράφος σε αυτό το κομμάτι της εκπομπής έως την Τρίτη 23 Απριλίου. Αμέσως μετά ξεκινά κι επίσημα η προεκλογική περίοδος, οπότε ο Δημήτρης Παπανώτα θα αποχωρήσει οριστικά από την πρωινή εκπομπή του Alpha.

«Δημητράκη μου θέλω να πω κάτι. Μέχρι και την Τρίτη που σταματάς επίσημα από την εκπομπή, γιατί ξεκινά η προεκλογική περίοδος, είναι απόφαση σταθμού λόγω της ανεξαρτησίας και της δεοντολογίας να μη συμμετέχεις στο κομμάτι του Δήμου Βερύκιου, στο οποίο έχεις αρθρώσει λόγο όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω το έχεις κάνει με συνέπεια και αξιοπρέπεια», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή και συνέχισε: «Ωστόσο γι’ αυτές τις λίγες ημέρες που απομένουν, οφείλουμε να σεβαστούμε τους κανόνες τηλεόρασης, ανεξαρτησίας και δεοντολογίας και δυστυχώς, από το να σε έχουμε και να μη μιλάς γιατί αυτό δε γίνεται γιατί είσαι ένας πολύ δυναμικός συνομιλητής, τσίμπα μία μίνι σοκολατίτσα, και τα λέμε στο επόμενο κομμάτι της εκπομπής».