Νέος σάλος στη Βρετανία με την Κέιτ Μίντλετον, καθώς η υπηρεσία παρακολούθησης δεδομένων αξιολογεί μια αναφορά ότι το προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο χειρουργήθηκε η πριγκίπισσα της Ουαλίας προσπάθησε να δει τις προσωπικές πληροφορίες για την υγεία της. Η Daily Mirror υποστήριξε ότι το προσωπικό της κλινικής του Λονδίνου -που χρησιμοποιείται συχνά από βασιλικά πρόσωπα- «επιχείρησε να αποκτήσει πρόσβαση στις ιδιωτικές ιατρικές της αναφορές».

Το Γραφείο Επιτρόπων Πληροφοριών (ICO) επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια «αναφορά παραβίασης» και διεξάγει έρευνες, σύμφωνα με το BBC News, το οποίο επικοινώνησε με την Κλινική του Λονδίνου για σχόλια.

Σύμφωνα με τη Mirror, «τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού λέγεται ότι πιάστηκε να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση» στις ιατρικές σημειώσεις της πριγκίπισσας.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, η οποία έχει περιθάλψει τόσο την πριγκίπισσα της Ουαλίας όσο και τον βασιλιά Κάρολο Γ’ τους τελευταίους μήνες.

Η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιά για μια αδιευκρίνιστη πάθηση τον Ιανουάριο και έχει αποσυρθεί από τα δημόσια καθήκοντα όσο αναρρώνει.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της Mirror, εκπρόσωπος του ICO δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι λάβαμε μια αναφορά παραβίασης και αξιολογούμε τις παρεχόμενες πληροφορίες».

Το ICO εποπτεύει τη χρήση των κανονισμών για την προστασία των δεδομένων και την ελευθερία της πληροφόρησης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το BBC News δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς της Mirror, οι οποίοι δημοσιεύθηκαν αργά την Τρίτη. Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα, προσθέτοντας: «Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Κλινική του Λονδίνου».

Οι ισχυρισμοί έρχονται μετά από έναν καταιγισμό διαδικτυακών εικασιών και θεωριών συνωμοσίας σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας κατά τη διάρκεια της απουσίας της από τις δημόσιες υποχρεώσεις της.

Η Κέιτ ζήτησε επίσης συγγνώμη αφότου προέκυψε ότι μια φωτογραφία της για την Ημέρα της Μητέρας με τα τρία παιδιά της είχε υποστεί επεξεργασία, ένα περιστατικό που τροφοδότησε περαιτέρω φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πριγκίπισσα πέρασε σχεδόν δύο εβδομάδες στην κλινική του Λονδίνου και το Παλάτι του Κένσινγκτον είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα αναρρώσει μέχρι μετά το Πάσχα.

Τη Δευτέρα, η Sun δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ να ψωνίζουν στο Γουίνδσορ, την πρώτη τους δημόσια έξοδο μετά τα Χριστούγεννα.