Στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με παρουσιάστρια την Αθηναΐδα Νέγκα βρέθηκε καλεσμένος ο Μέμος Μπεγνής και μίλησε για το πρώτο gay φιλί στους κυπριακούς τηλεοπτικούς δέκτες και την αποδοχή του από το κοινό.
«Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να κάνεις διαφορετικά πράγματα, πράγματα τα οποία ίσως άλλοι δεν θα τολμούσαν να κάνουν. Όταν έχεις μια εμφάνιση ή όταν έχεις συνηθίσει τον κόσμο σε ρόλους “του ωραίου”, είναι δύσκολο να φύγεις από αυτό.
Πέρυσι εγώ έκανα ένα έργο με δύο gay άνδρες μέσα σε ένα στρατόπεδο του Άουσβιτς, το οποίο, όμως, έργο είναι ύμνος στον έρωτα και δεν μένει μόνο στο gay κομμάτι…», δήλωσε αρχικά ο Μέμος Μπεγνής και αναφερόμενος στην ενσάρκωση του ρόλου σχολίασε για το πρώτο gay φιλί στην τηλεόραση της Κύπρου:
«Ο Σταύρος ο Ποταμάρης, που ήταν ο σκηνοθέτης του έργου μου, μου έκανε αυτή την πρόταση και εννοείτε ότι δέχτηκα, γιατί μου αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα. Έτσι δώσαμε το πρώτο gay φιλί στην Κύπρο, που δεν είχε ξαναγίνει και “δεν άνοιξε ρουθούνι”. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που πριν δεκαπέντε χρόνια ο Χριστόφορος έκανε αυτό το φιλί στο σίριαλ, που δεν ήταν ο ίδιος. Τότε είχε γίνει χαμός με το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και τις μηνύσεις και όλα αυτά», είπε, για να συνεχίσει:
«Πολύ το χάρηκα, που δεν είχε αρνητικές αντιδράσεις η σκηνή αυτή στην Κύπρο… Σχεδόν καμία αρνητική αντίδραση, ίσα ίσα που το αγκάλιασαν, σε ένα κανάλι το οποίο ήταν και κρατικό μάλιστα».
Η Αθηναΐς Νέγκα ρώτησε μεταξύ άλλων τη γνώμη του ηθοποιού για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Μέμος Μπεγνής απάντησε στην ερώτηση της παρουσιάστριας σχετικά με το γιατί σαν κοινωνία και σαν χώρα κάνουμε μικρά βήματα.
«Εγώ πιστεύω πως είμαστε ένα μεγάλο χωριό ακόμη, γι’ αυτό κάνουμε μικρά βήματα σε αντίθεση με άλλες χώρες. Αυτά τα βήματα τα έχουν κάνει δεκαετίες πριν από εμάς και αυτό μας φαίνεται παράταιρο και περίεργο, που δεν είναι χαρακτηριστικό του περήφανου Έλληνα. Η οικογένεια δεν είναι αυτή που ξέρουμε τόσα χρόνια και νομίζω πρέπει να μείνουμε στον παράγοντα παιδί. Γιατί αυτό τελικά έχει σημασία, πόσο ευτυχές είναι ένα παιδί μέσα σε μία οικογένεια. Έρευνες δείχνουν πως τα κακοποιημένα παιδιά (σεξουαλικά ή σωματικά) είναι μέσα σε ετερόφυλες οικογένειες. Τα ομόφυλα ζευγάρια, που θα υιοθετήσουν ή θα αποκτήσουν μέσω παρένθετης ένα παιδί, θα το κάνουν από επιλογή και όχι επειδή τους το έχει επιβάλλει η οικογένεια ή η κοινωνία. Επειδή το παιδί είναι το τρυφερό θέμα της υπόθεσης, δεν τίθεται θέμα ομόφυλου ή ετερόφυλου ζευγαριού, αλλά ευτυχισμένου και αγαπημένου».