Στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις επέστρεψε ο Νίκος Πολυδερόπουλος λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του αδελφού του. Ο 28χρονος Παντελής Πολυδερόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς, ανήμερα των Χριστουγέννων βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

«Το θέμα είναι ότι το παιδί έχει φύγει, πρέπει να μείνουμε πίσω δυνατοί οι υπόλοιποι για να στηρίξουμε. Είχε μια ενόχληση στον λαιμό, πήγε στον γιατρό και του είπε δεν είναι κάτι και ότι μπορεί να φύγει. Την επόμενη μέρα τον περιμέναμε να κάνουμε γιορτή μαζί. Όταν έφτασε είπε “ήρθα, έφερα το δώρο” και έπεσε…», ήταν μεταξύ άλλων τα συγκλονιστικά λόγια του ηθοποιού για το θάνατο του αδερφού του.

Ύστερα από επικοινωνία των δημοσιογράφων της Super Κατερίνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, έγινε γνωστό πως διατάχθηκε ΕΔΕ και δημιουργήθηκε φάκελος, ώστε να αποδειχθεί τι έχει συμβεί τελικά και αν υπάρχει ευθύνη από την πλευρά των γιατρών.

«Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη θα προκύψει τις επόμενες ημέρες. Θα πρέπει να μαζευτούν όσοι ήταν στη βάρδια και όσοι είδαν και εξέτασαν το παιδί. Δεν είναι τόσο απλό, μπορεί αυτή η ιστορία να τραβήξει για μήνες», είπε τότε χαρακτηριστικά η Χρύσλα Γεωργακοπούλου και στην εκπομπή μίλησε και ο ιερέας ο οποίος τον είχε βαφτίσει ως παιδί και τελικά τον κήδεψε, συγκινώντας: «Το έχω βαφτίσει το παιδί αυτό. Τον ξέρω από πιτσιρικάκι που πήγαινε μπουσουλώντας. Τα έχω βαφτίσει όλα τα παιδιά, είναι τέσσερα αδέρφια. Έφυγε το παιδάκι. Το παν είναι η μητέρα τους, τον χαιρέτησε ακουμπισμένη πάνω στο φέρετρο, με βαριά οδύνη και στεναγμό. Και όλα τα παιδιά ακουμπισμένα πάνω. Έπαθαν μεγάλο “χτύπημα”».

Πέρα από τη μία φορά που μίλησε τηλεφωνικά, όλες αυτές τις μέρες, ο γνωστός ηθοποιός θρηνούσε σιωπηλά, χωρίς να κάνει κάποια σχετική ανάρτηση για τον χαμό του αδελφού του. Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, ο Νίκος Πολυδερόπουλος επέστρεψε στο θέατρο «Άνεσις» και στην παράσταση «Μάρτυρας Κατηγορίας» στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» τον συνάντησε κατά την είσοδό του στο θέατρο, με τον ίδιο, ωστόσο, να περνά χωρίς να πει ούτε λέξη.

Τις εικόνες σχολίασαν στο πάνελ και ακολούθησε ο εξής διάλογος ανάμεσα στην Κατερίνα Καινούργιου και τον Γιάννη Πουλόπουλο, ο οποίος παραδεχόμενος πως του είναι δύσκολο να έρθει σε επικοινωνία με τον ηθοποιό, μοιράστηκε το προσωπικό του βίωμα από τον χαμό του δικού του αδελφού.

«Έχω κάνει την πρώτη του συνέντευξη πριν από αρκετά χρόνια, όταν έκανε το “Αμάρτημα της μητρός μου”. Δεν τον έχω πάρει τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος στην Κατερίνα Καινούργιου και συνέχισε: «γιατί δεν ξέρω τί να του πω…»

«Επειδή το έχω περάσει», εξήγησε φορτισμένος και παρενέβη η παρουσιάστρια και του έκανε: «Ένα μήνυμα… Να δώσεις μια παρηγοριά στον άλλον». «Εγώ κρίνω εξ ιδίων», ανέφερε ο Γιάννης Πουλόπουλος.

«Δεν ήθελα να μιλάω σε άνθρωπο τότε, δεν το έχω κάνει και δεν μπορώ να τον πάρω. Εγώ μίλησα με δικούς μου ανθρώπους, αφότου έχασα τον αδερφό μου, μετά από ένα μήνα. Όλη τη μέρα κοιμόμουν, δεν ήθελα να δω άνθρωπο και ήμουν κοντά στους δικούς μου. Μπορεί να κάνω λάθος… Επειδή εγώ το πέρασα έτσι, δεν μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο», υπογράμμισε ο δημοσιογράφος.