Ο Μάθιου Πέρι αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία του τη στενή και αγαπημένη – αλλά πλατωνική – σχέση του με την Μπριάνα Μπρανκάτο, την προσωπική του βοηθό. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν ο βοηθός που βρήκε το πτώμα του Πέρι στο τζακούζι του σπιτιού του, είναι η Μπρανκάτο ή όχι.

Το ηχητικό ντοκουμέντο της κλήσης από το σπίτι του Πέρι, αναφέρει πως η κλήση έγινε από έναν βοηθό και έδωσε έναν κωδικό που αντιστοιχούσε σε πνιγμό. Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες αναφέρει πως βρίσκεται εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων για την ακριβή αιτία θανάτου του Πέρι.

Ο Πέρι, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στο τζακούζι του το Σάββατο (28/10), γνωστοποίησε στον κόσμο το πόσο μόνος ήταν και πόσο λαχταρούσε τα παιδιά, στα απομνημονεύματά του που δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2022. Αλλά, σύμφωνα με το dailymail.co.uk, στο βιβλίο αποκάλυψε ότι μία από τις πιο στενές, πολυετείς σχέσεις του ήταν με την 34χρονη Μπρανκάτο – αν και ποτέ δεν την κατονόμασε, περιγράφοντάς τη μόνο με το ψευδώνυμο «Έριν».

Είπε ότι ήταν η «καλύτερή μου φίλη», ότι «μου έσωσε τη ζωή» και ότι καθόταν ακόμη και δίπλα στο κρεβάτι του, κάθε βράδυ για πέντε μήνες, καθώς ανάρρωνε από μια ασθένεια στο παχύ έντερο, και την παρουσίασε μέσα από ζωντανές, συγκινητικές σκηνές, τόσο στο πρώτο όσο και στο τελευταίο κεφάλαιο.

Ο αείμνηστος ηθοποιός των Friends δήλωσε ότι η σχέση του με τη βοηθό του δεν έγινε ποτέ ρομαντική, αλλά ότι γρήγορα έγινε μια από τις πιο στενές του συντρόφους. Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», ο Πέρι είπε ότι γνώρισε την «Έριν» πριν από αρκετά χρόνια όταν εκείνη εργαζόταν σε μια κλινική αποτοξίνωσης που παρακολουθούσε ο ηθοποιός.

«Στο σπίτι που ζούσα νηφάλιος στη Νότια Καλιφόρνια, είχα θέα στο Δυτικό Λος Άντζελες και δύο κρεβάτια queen-size». Το άλλο κρεβάτι, είπε, το είχε καταλάβει η Έριν. «Την είχα γνωρίσει δύο χρόνια νωρίτερα, σε μια άλλη κλινική αποτοξίνωσης όπου εργαζόταν τότε. Δεν είχα αποτοξινωθεί τότε, αλλά είδα πόσο υπέροχη ήταν από κάθε άποψη και αμέσως την έκλεψα από εκείνη την κλινική αποτοξίνωσης και την έκανα βοηθό μου, και έγινε η καλύτερή μου φίλη».

Η Μπρανκάτο ήταν, επίσης, μυστικοπαθής κατά καιρούς σχετικά με τους δεσμούς της με την Πέρι, αναφέροντας στο LinkedIn μόνο την εργασία της ως «προσωπική βοηθός σε μια διάσημη προσωπικότητα VIP», στην εταιρεία Phil Shubano Inc. Αλλά τα αρχεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια δείχνουν ότι ελεγχόταν από τον Πέρι και έχει πάρει το όνομά της από ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για να προμηθεύεται συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Μετά το θάνατό του, η Μπρανκάτο έκανε μια δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με συγκινητικές φωτογραφίες με τον Πέρι, όπου έγραψε:

https://www.instagram.com/p/CzBy8ZzrPSs/?utm_source=ig_embed&ig_rid=6b551bd6-7a29-4f4b-b6c5-bb5bfddf6c72&img_index=1

«Του έχω εκφράσει πολλές φορές τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου, όχι μόνο επειδή με οδήγησε σε μια καριέρα που εκτιμώ, αλλά και επειδή μου επέτρεψε να τον φροντίζω επί 7 χρόνια. Μαζί με τις αμέτρητες άλλες εμπειρίες για τις οποίες είμαι ευγνώμων. Από το να τον παρακολουθώ την ιδιοφυΐα του μέχρι να μοιράζομαι τις κοσμικές του περιπέτειες ζώντας τες σε όλο τον κόσμο, με πήγε σε ένα αξιοσημείωτο ταξίδι.

Η καρδιά μου είναι βαριά, αλλά ο εορτασμός των αναμνήσεών μου είναι ο πιο βαθύς τρόπος για να τιμήσω την κληρονομιά του. Ελπίζω ότι εκεί πάνω, στο υπερπέραν, ο Mattman μας στέλνει σημάδια. Τα χρειαζόμαστε πραγματικά. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου. Σ’ αγαπώ Μάτι».

Το 2021 κυκλοφόρησαν φήμες ότι είχε ρομαντική σχέση με τον Μπρανκάτο, η οποία προκάλεσε τον χωρισμό του με την τότε αρραβωνιαστικιά του Molly Hurwitz, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία που καθόταν σε έναν καναπέ με τη βοηθό του λίγες μέρες μετά τον χωρισμό τους. Αλλά στο βιβλίο του επέμεινε ότι ο δεσμός του με την Έριν δεν ήταν ποτέ σεξουαλικός.

Περιέγραψε πώς του έσωσε τη ζωή, όταν το προσωπικό σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης, στο οποίο βρισκόταν το 2019, προσπάθησε να τον εμποδίσει να πάει στο νοσοκομείο μετά από έκρηξη του παχέος εντέρου του. Η σκηνή, που γράφτηκε γλαφυρά στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, λέει πώς η Έριν πέρασε τις νοσοκόμες, τον έβαλε στο αυτοκίνητό της και έτρεξαν στο UCLA σε μια ανώμαλη διαδρομή που άφησε τον Πέρι αναίσθητο από τον πόνο.

«”Πρέπει να πάω γρήγορα”, είπε η Έριν, με τα καστανά, συμπονετικά μάτια της να με κοιτούν με ανησυχία και φόβο. “Πρέπει να σε πάμε εκεί τώρα”. Περίπου εδώ ήταν που έχασα τις αισθήσεις μου», έγραψε ο Πέρι. «Μου έσωσε τη ζωή στην αποτοξίνωση όταν τα σωθικά μου εξερράγησαν, και τη σώζει κάθε μέρα ακόμα», πρόσθεσε αργότερα ο Πέρι.

Ο Μάθιου Πέρι αφιέρωσε το τελευταίο σπαρακτικό απόσπασμα στις τελευταίες σελίδες των απομνημονευμάτων του στην «καλύτερη φίλη του». «Είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζομαι», έγραψε. «Έριν, Έριν, Έριν … Μου έσωσε τη ζωή στην αποτοξίνωση όταν τα σωθικά μου εξερράγησαν, και τη σώζει κάθε μέρα ακόμα. Ποιος ξέρει τι θα έκανα χωρίς αυτήν – σκοπεύω να μην το μάθω ποτέ. Μπορώ να πω ότι την τρώει να κάνει ένα τσιγάρο, αλλά δεν σπάει. Βρες έναν φίλο που θα κόψει κάτι μαζί σου – θα εκπλαγείς με το τι κάνει αυτό σε μια φιλία».